Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Firma Groz-Beckert: Pro nás je nejdůležitější udržet si kvalitní lidi

PR článek

Groz-Beckert je přední světový výrobce průmyslových strojních jehel, přesných součástek a nástrojů, systémů a služeb pro výrobu a spojování textilních materiálů. Zároveň je to stabilní zaměstnavatel, který dokáže ustát i nenadálou krizi. Uplynulé týdny a měsíce jsou toho důkazem. Ač bylo zakázek méně, zaměstnanci se o své platy bát nemusejí. Více v rozhovoru s jednatelem společnosti Markem Kubušem. Dodejme ještě, že české závody Groz-Beckert se nacházejí v Českých Budějovicích, Lužicích u Hodonína a Valašských Kloboukách.

Aktuálním tématem je bezesporu koronavirová krize. Dotkla se významně i českých závodů Groz-Beckert?

Recese se nás samozřejmě dotkla, za poslední 2 měsíce jsme zaznamenali tržby nižší o desítky procent oproti plánu. Zároveň počítáme s tím, že je další pokles teprve před námi, protože naši zákazníci a jejich odběratelé mohou mít s propadem poptávky větší problémy. Například u automobilového průmyslu je vidět, že výroba stále nejede na 100 procent jako před koronavirem. Naštěstí ale máme široké portfolio, v čemž je naše velká výhoda, nejsme tak závislí pouze na jednom odvětví. Co je však nejdůležitější – díky programu variability jsme uplynulé měsíce ustáli a zaměstnanci normálně dostávali stoprocentní mzdy, i když z důvodu nižších objednávek nebyli v práci.

Co je program variability?

Jednoduše řečeno – program, který drží zaměstnanost například v době recese. Při poklesu objemu výroby zajišťuje to, že lidé dostávají nezměněnou mzdu, nepřijdou ze dne na den o práci a mohou dostát svým závazkům. Jako zaměstnavatel jsme tak pro ně jistotou.

Znamená to, že jste nemuseli propouštět? Ani nic takového nehrozí?

Zavedením nového systému variability jsme propouštění zabránili, u některých oddělení ještě pořád přibíráme nové zaměstnance. Stále nemáme dostatek kvalifikovaných mechaniků, obráběčů kovů nebo seřizovačů a moc rádi přivítáme nové kolegy těchto profesí. Jsme stabilní zaměstnavatel, který dokáže šikovné lidi ocenit.

Co jim dál můžete nabídnout?

Především skvělé pracovní prostředí. Naše výroba je čistá, moderní. Od nových kolegů se často dozvídáme, že si polepšili oproti firmám, odkud přišli. Po nějaké době od nástupu se ptáme nových pracovníků na první zkušenost, jak se jim u nás líbí. Právě příjemnější prostředí zmiňují nejčastěji. Ono to někomu může přijít zanedbatelné, ale jako velkou výhodu vnímají i to, že se s nikým nemusí hádat o nástroje, že vše mají k dispozici…

A jaké máte zaměstnanecké benefity?

Zaměstnanecké výhody jsou samozřejmostí, ať už třináctá či čtrnáctá mzda, pět týdnů dovolené, bezplatná výuka jazyků, nebo různé firemní akce. My ale především klademe důraz na odměňování odbornosti. Pro nás je nejdůležitější, aby byl člověk dobře zaplacen za to, co umí. Nabízíme také něco, co se za peníze koupit nedá – příjemné prostředí, ve kterém se vzájemně známe. To je pro mnoho z nás velké plus. A pak samozřejmě kariérní růst. Naši zaměstnanci mají šanci na získání odpovědnější pozice. Díky celosvětovému působení Groz-Beckert mohou nejen získávat zkušenosti v českých i zahraničních závodech, ale také je předávat.

Jaká je u vás fluktuace zaměstnanců?

Nízká, což nás moc těší. Lidé u nás většinou tráví mnoho let, někteří dokonce celou profesní kariéru. Ono je to možná i tím, že například pro mechaniky nebo seřizovače je to skutečně zajímavá práce, nejedná se o nic monotónního. Už jen z toho pohledu, že si vyrábíme jednoúčelové stroje, se kterými by se jinde nedostali do kontaktu. Jsme firma, jejíž know-how je výsledkem mnohaletého vývoje, ladění výrobního postupu, firma, která se drží neustále na špičce ve vývoji technologií.

Spolupracujete i se studenty strojních škol?

Ano, chodí k nám na praxi. Někteří pak po dokončení školy plynule přechází na plný úvazek.

Mám zájem o práci u Groz-Beckert… Jaký by měl být můj první krok?

Podívat se na naše webovky www.snovaprace.cz, kde naleznete vše podstatné. Určitě si také uděláte představu o tom, co přesně vlastně děláme. Jsou tam vypsána všechna volná místa, požadavky, nabízené podmínky a samozřejmě také kontakty, na koho se obrátit. Můžete nám také zavolat na bezplatnou linku 800 500 222.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky Groz-Beckert, vúrobce, průmysl, jehly, výroba, České Budějovice, Lužice, Hodonín, koronavirová krize, mzda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Firma Groz-Beckert: Pro nás je nejdůležitější udržet si kvalitní lidi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.