Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pan Tomáš se podruhé narodil, po zásahu elektrickým proudem ho zpět k životu přivedli jeho blízcí se záchranáři

Druhou šanci k životu dostal pan Tomáš, kterého před několika dny zasáhl proud vysokého elektrického napětí. Po úrazu upadl do bezvědomí a nedýchal. Jeho blízcí ho však později spolu se záchranáři přivedli zpět k životu.

Pan Tomáš z Brřeclavska se před pár dny podruhé narodil. Na pomoc mu po zasažení stejnosměrným elektrickým proudem vysokého napětí vyjel tým záchranářů, podle popisu svědků totiž ležel v bezvědomí a nedýchal. Opěrátorka zatím jeho blízkým vysvětlovala, jak se o postiženého mají postarat, než pomoc dorazí, a ti mu proto provedli resuscitaci stláčením hrudníku, aby obnovili krevní oběh. 

Když záchranáři přijeli a muže připojili na monitor, zjistili, že srdeční rytmus je defibrilovaný, proto podali první výboj. 

„Pokračovali jsme v resuscitaci, poskytli kyslík a chystali podání léků. Byla to velká úleva, když srdce již po prvním výboji a celkem po 14 minutách od zahájení laické resuscitace obnovilo svou činnost a pacient začal dýchat. popisuje událost Kateřina Oborská, jedna z lékařek, která u případu zasahovala. Společně s kolegy  Silvií Fojtíkovou a Lubomírem Filáskem se následně o pana Tomáše postarali. 

„Nesmíme zapomenout pochválit také pacientovy blízké, kteří masáž prováděli opravdu kvalitně, a operátorku, která je naváděla. Jejich podíl na šťastném konci příběhu je významný,“ dodává spokojeně lékařka.

Pan Tomáš je už v pořádku a přišel posádce poděkovat na hustopečskou základnu. „Vlastně jsem se podruhé narodil. Vy záchranáři děláte náročnou a obdivuhodnou práci. Moc děkuji, jsem opravdu rád, že jste mě vrátili zpět do života, mám tady svou milovanou rodinu a ještě spoustu plánů,“ říká s úsměvem vděčný pacient při dojemném setkání. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky záchranáři, břeclavsko, elektřina, záchrana života

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matěj Kadlec

Nějak se mi nezdá, že by lidské srdce začalo po průchodu stejnosměrného proudu fibrilovat, což je mimochodem v článku špatně, srdeční rytmus se stává fibrilovaným, ovšem většinou při úrazu střídavým proudem. Proto se poté DEfibriluje DEfibrilátorem :)

Pátek, 5. června 2020, 16:29Odpovědět

Pan Tomáš se podruhé narodil, po zásahu elektrickým proudem ho zpět k životu přivedli jeho blízcí se záchranáři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.