Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na 6. červen připadá Den neplodnosti. Objednejte se na nový test Femme, který vám řekne, jak jste na tom s plodností právě vy

PR článek

Některé ženy otěhotní hned na první pokus, jiným párům se zadaří třeba po půl roce snažení o miminko a některým to zkrátka nejde. Měsíc červen je měsícem reprodukčního zdraví a přímo na 6. červen připadá Den neplodnosti. Proč tedy zrovna v tento čas nezjistit, jak na tom jste s plodností právě vy?

Co obnáší toto vyšetření?

„Vyšetření plodnosti“, které se provádí z krve, vám odpoví na důležité otázky týkající se vaší plodnosti. V první řadě test stanoví hladinu hormonu AMH (Antimülleriánský hormon), jehož hladina je úměrná zásobě vajíček. Vyšetřují se však i další ženské hormony (TSH, prolaktin), které dokáží napovědět o vašem celkovém zdraví a plodnosti. Test Femme vám tedy řekne, jaká je vaše ovariální rezerva – jak dlouho ještě zůstanete plodná.

Pro koho je tedy test vhodný a kolik stojí?

FEMME test je vhodný pro jakoukoliv ženu, ať už po „třicítce“ nebo pro tu, která chce s početím zatím počkat. Vyhasnutí vaječníků se bohužel může objevit i u mladých žen, včasný záchyt klesající ovariální rezervy lze ale řešit. Vše, co musíte pro zjištění informací o vašem reprodukčním zdraví udělat, je návštěva kliniky pro léčbu neplodnosti, kde vám odeberou malé množství krve.

Výsledky vyšetření mohou ukázat, že je vše v pořádku a o miminko se můžete snažit přirozenou cestou (pokud i váš partner má v pořádku spermie) anebo vám mohou prozradit, že k otěhotnění bude zapotřebí pomoc odborníka. Rozhodující je zahájit léčbu prakticky okamžitě. Pro pacientky objednané do konce září nabízíme vyšetření za sníženou cenu 500 Kč.

Co mě čeká, pokud test odhalí, že něco není v pořádku?

Pokud vyšetření ukáže, že vaše zásoba vajíček již není ideální, bude vám lékařem doporučeno, co nejdříve otěhotnět. V případě, že v současnosti nemáte partnera nebo se na dítě ještě necítíte, můžete si nechat vaše vajíčka zamrazit „na později“ – Social freezing.

Jestliže plánujete miminko, ale vaše reprodukční zdraví není v pořádku, bude vám lékařem navržena ta nejadekvátnější metoda léčby. Pro začátek absolvujete gynekologické a ultrazvukové vyšetření a váš partner vyšetření spermiogramu. Pokud lékař shledá za nejvhodnější cestu k otěhotnění IVF, bude následovat řada dalších základních vyšetření i doplňkových metod (např. PANDA), které zvýší vaše šance na otěhotnění. Bez nich by totiž nemělo význam přejít k odběru oocytů, oplodnit vajíčko spermií ani provést přenos embrya do dělohy. Pravděpodobnost otěhotnění po transferu jednoho embrya je na kvalitních pracovištích až 57 %. 

Ohodnoť článek

Štítky repromeda, den neplodnosti, děti, neplodnost, plodnost, zdraví, vejce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na 6. červen připadá Den neplodnosti. Objednejte se na nový test Femme, který vám řekne, jak jste na tom s plodností právě vy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.