Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Strážníci zachránili z pětimetrového výkopu sojčátko, jeho sourozenec bezradně pobíhal okolo kolejí

Dvě sojčí mláďata se rozhodla vyzkoušet si létání v centru města a málem je tento nápad stál život. Jeden z ptačích sourozenců neukočíroval svůj let a spadl do pětimetrového výkopu na Solniční. Na pomoc mu pak přispěchala hlídka strážníků, která obě sojčata odvezla do bezpečí ptačího centra.

S nástrahami lidského světa se ve středu v centru města nedokázala vypořádat dvě zhruba měsíční mláďata sojky. Pravděpodobně zkoušela své letecké dovednosti a jednomu z nich se nešťastně podařilo spadnout do mětimetrového výkopu na Solniční a ven se mu z něj stále nedařilo vylézt. Jeho sourozenec bezradně pobíhal kolem a u tramvajových kolejí se možná snažil marně přivolat pomoc. 

Zasáhnout se proto rozhodla hlídka strážníků, kteří šli právě okolo. Zabojovali o ptačí život a sojčátko se jim po několika minutách povedlo vytáhnout ven Spolu s druhým mládětem je pak hlídka v krabici odvezla ke specialistům do ptačího centra. 

Jedno mládě bylo v pořádku, druhé potřebovalo ošetřit poškozené opeření. Obě sojčata jsou nyní umístěna v poúrazovém boxu ve společnosti straky a vrány. Mají se čile k světu a hned jak to bude možné, vrátí se zpátky do přírody.“ dopoveděl šťastný konec příběhu mluvčí strážníků Pavel Šoba.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mpb

Štítky Sojka, brno, strážníci, centrum, záchrana, příkop

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci zachránili z pětimetrového výkopu sojčátko, jeho sourozenec bezradně pobíhal okolo kolejí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.