Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V mateřské školce v Brně mělo dítě pozitivní test na koronavirus, část školky jde do karantény

Pozitivně testováno na covid-19 bylo jedno dítě z Mateřské školy Duha v městské části Brno-Bystrc. Část dětí ze školky jde na 14 dní do karantény.

„Ve spodní třídě (zelená + modrá) bylo dnes 28. 5. 2020 pozitivně testováno dítě na covid-19. Celá spodní třída je uzavřená a je na 14 dní v karanténě. Rodiče dětí ze spodní třídy budou kontaktováni KHS. Ostatní třídy zůstávají v provozu," uvedla školka na webu. Pracovnice školky, kterou ČTK kontaktovala, uvedla, že nebudou poskytovat žádné informace a odkázala na web MŠ.  Mateřská škola má kapacitu 76 dětí a na stránkách píše, že je naplněná.

V Jihomoravském kraji bylo k dnešnímu ránu od začátku epidemie pozitivně testováno podle ministerstva zdravotnictví 542 lidí. Pozitivně testovaných dětí je v kraji minimum. Podle posledních informací krajské hygienické stanice ze čtvrtečního podvečera bylo ve věkové kategorii do čtyř let sedm případů nemoci, v kategorii pět až devět let čtyři případy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto

Štítky karanténa, koronavirus, mateřská školka, Brno, duha, Bystrc, COVID-19, mateřská škola, Mateřská škola DUHA, Krajská hygienická stanice, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V mateřské školce v Brně mělo dítě pozitivní test na koronavirus, část školky jde do karantény  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.