Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Žebětíně vznikne nová ulice Ke Středisku, u nového koncertního sálu zase náměstí Ludvíka Kundery

Brno se pomalu rozrůstá, v Líšni a Žebětíně vzniká nová zástavba a změny přijdou i v centru města. U budoucího koncertního sálu by tak mělo vzniknout nové náměstí, které ponese jméno brněnského rodáka Ludvíka Kundery.

S novým koncertním sálem dostane Brno také nové náměstí. Mezi ulicemi Besední a Veselá by mělo vzniknout příjemné místo pro potkávání lidí. To město doporučilo pojmenovat náměstí Ludvíka Kundery po jednom z nejvýznamnějších brněnských rodáků. 

„Těší mě, že tak můžeme vzdát hold dalšímu brněnskému rodákovi, významnému klavíristovi a muzikologovi Ludvíku Kunderovi, který byl i prvním rektorem Janáčkovy akademie múzických umění,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Budoucí výstavba vznikne také v Žebětíně. Tady se domy rozrostou od ulice Hostislavovy směrem k potoku Vrbovci mezi lokalitou Kamechy a Pekárna nová ulice. Název ponese Ke Středisku, který by obyvatelům Brna měl připomínat bývalé a již zrušené zemědělské družstvo. 

I Líšeň se dočká novinek. Díky výstavbě rodinných domů a dalších objektů se v Líšni prodlouží ulice Houbařská. Nové názvy musí ještě schválit Zastupitelstvo města Brna, a to v červnu.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto vizualizace JKC

Štítky náměstí, Brno, veřejné prostranství, vizualizace, Ludvík Kundera, Žebětín, koncertní síň, Líšeň, Markéta Vaňková, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, Zastupitelstvo města Brna, Vrbovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Žebětíně vznikne nová ulice Ke Středisku, u nového koncertního sálu zase náměstí Ludvíka Kundery  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.