Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Bývalý záchranář skončil po mozkové příhodě na vozíku. Veřejná sbírka mu má pomoci zaplatit rehabilitace

Kvůli mozkové příhodě skončil bývalý záchranář na vozíku. Teď Zdeněk Mikula bojuje o to, aby se opět postavil na nohy a znova začal mluvit. Na internetu vznikla sbírka, která by mohla pomoci opět mu zlepšit život.

Zdeněk Mikula zasvětil svůj život pomoci druhým. Jako záchranář udělal stovky výjezdů k lidem, kteří potřebovali pomoct a zachraňoval životy. V roce 2017 mu ale nepříjemný zážitek jeho vlastní přetočil vzhůru nohama. Po mozkové příhodě přišel o řeč i možnost se hýbat. Budou to tři roky, co se celé jeho rodině změnil život. Přesto neztrácí naději, že se táta bojovník postaví zpátky na nohy, a jsou mu velkou oporou.

„Po příhodě jsem ochrnul a nemluvím. Toto píšu pomocí očí na speciálním počítači, na který se mi složili kolegové ze záchranky,“ vysvětluje Zdeněk. Právě kolegové ze Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje se stali patrony sbírky.

„Zdeněk je velký bojovník, od samého začátku na sobě tvrdě pracuje a snaží se o návrat do běžného života. Po celou dobu mu stojíme po boku, s podporou široké veřejnosti pomáháme zajišťovat finanční prostředky na jeho rehabilitace a kompenzační pomůcky. Navštěvujeme jej, jsme v kontaktu, aby věděl, že na něj myslíme. Jsme vděční, že se připojí další dárci, určitě se podaří získat peníze na aktuální sérii terapií a Zdeněk se bude moct i nadále zlepšovat,“ vyjadřuje podporu záchranářů Michaela Bothová, mluvčí ZZS JMK.

Rok ztrávil Zdeněk po nemocnicích, kde jen ležel. Teď se snaží své tělo znova rozhýbat. Usilovně rehabilituje a věří, že bude zase v pořádku. „V současné době jezdím do lázní Klimkovice, kde je mým cílem postavit se na vlastní nohy a začít zase mluvit,“ líčí své největší přání Zdeněk. Tento nákladný pobyt ovšem pojišťovna nehradí. I s doprovodem ho rehabilitace měsíčně stojí 145 tisíc. Uspořádal proto i s kolegy sbírku, která by mu mohla pomoci finančně všechno zvládnout. „Usilovně cvičím, rehabilituji a nic nevzdám. Děkuji všem za přispění na mou léčbu,“ dodává.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto https://znesnaze21.cz/

Štítky záchranář, vozík, sbírka, příspěvek, rehabilitace, Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý záchranář skončil po mozkové příhodě na vozíku. Veřejná sbírka mu má pomoci zaplatit rehabilitace  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.