Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kdo se ve Znojmě ubytuje, bude mít městské památky zdarma

Turisté, kteří přijedou od začátku června do konce září do Znojma, budou moct zadarmo do podzemí, na radniční věž, na hradební opevnění či do muzejní expozice pivovarnictví. Jedinou podmínkou je utratit ve Znojmě alespoň 500 korun za ubytování nebo 150 korun v restauraci či kavárně. Město se tak snaží přilákat turisty a podpořit podnikatele v turistickém ruchu, řekl dnes na tiskové konferenci starosta Jan Grois.

Kampaň nese název Znojmo Zadax. „Pro zaměstnanost ve Znojmě je cestovní ruch důležitým odvětvím, které teď trpí. Turismus proto chceme využít jako nástroj pro podporu místních podnikatelů. Máme tu desítky různých provozů se stovkami zaměstnanců," uvedl Grois. Podnikatelé byli dlouho bez tržeb kvůli vládním opatřením proti šíření covidu-19. Restaurační zahrádky se mohly otevřít po dvou měsících v pondělí, od 25. května mohou otevřít i své vnitřní zázemí a mohou se otevřít hotely a penziony. Stále jsou však de facto neprostupné hranice.

Do kampaně chce město vtáhnout co nejvíce podnikatelů, kteří v turistickém ruchu podnikají. Kromě ubytování, restaurací a kaváren je možné získat poukaz na návštěvu městské památky také v půjčovně kol a kánoí, při využití turistického vláčku, Vinobusu či při návštěvě objektů, které nespravuje město. Každý si pak může vybrat, jakou památku chce navštívit.

Všem podnikatelům, kteří se chtějí do projektu zapojit, se stačí nahlásit na webu kampaně a město jim poskytne i marketingovou podporu. „Doufám, že tuto příležitost nastartovat cestovní ruch využije co nejvíce podnikatelů, posílí se vzájemný patriotismus a samolepky budeme nacházet na každém vchodu do hotelu, penzionu, restaurace, kavárny a dalších provozů služeb," uvedl ředitel Znojemské Besedy František Koudela.

Autoři | Foto CCRJM

Štítky ČR, turistika, správa, koronavirus, Znojmo, cestovní ruch, restaurace, Jan Grois, kavárna, Znojemská Beseda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdo se ve Znojmě ubytuje, bude mít městské památky zdarma  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.