Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Poděkování všem zdravotníkům. Dnes v pravé poledne se v celé zemi rozezní zvony

Na 12. května připadá Mezinárodní den sester. V tomto „koronavirovém“ roce bude navíc připomenut minutovým zvoněním zvonů po celé zemi, k tomu se rozhoukají i vozy zdravotnických záchranných služeb.

Ministerstvo zdravotnictví ve spolupráci s Asociací záchranných služeb a Českou biskupskou konferencí tak vyjádří poděkování všem pracovníkům ve zdravotnictví za jejich mimořádné nasazení v boji s koronavirem.

„Všichni zdravotničtí pracovníci byli, jsou a budou při řešení těchto krizových situací našimi hrdiny a já jim za jejich nasazení v boji s koronavirem nesmírně děkuji. Jejich práce byla, s ohledem na závažnost situace, kterou nikdo z nás ještě nezažil, velmi fyzicky i psychicky náročná. Cílem jejich každodenního snažení bylo minimalizovat případný přenos nákazy při kontaktu nemocného s dalšími osobami a zabránit šíření infekčního onemocnění. Právě díky nim se nám to podařilo,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Mezinárodní den sester se slaví na počest narození zakladatelky ošetřovatelství Florence Nightingale (12. května 1820 – 13. srpna 1910), která se díky svému silnému sociálnímu cítění, píli a odhodlání stala nejvýznamnější sestrou v historii světového ošetřovatelství. Zcela zásadně totiž na celém světě ovlivnila zdravotní péči 19. a 20. století.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky poděkování, zvony, zdravotníci, koronavirus, covid-19, pandemie, Česká biskupská konference, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Florence Nightingalová, Adam Vojtěch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poděkování všem zdravotníkům. Dnes v pravé poledne se v celé zemi rozezní zvony  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.