Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zdravotní klauni přináší do nemocnic radost i přes zákaz návštěv. S nemocnými dětmi se setkávají díky videohovorům

Kvůli vyhlášené karanténě nemohli Zdravotní klauni navštěvovat hospitalizované děti a seniory. S omezením si však poradili a rozběhli nový program Virtuální klauniády, díky které si mohou zájemci s klauny zavolat přes videohovor.

Videohovor s klauny mohou rodiče pro své děti zdarma objednat na webu sdružení

Dobročinná organizace Zdravotní klaun hledala dlouho způsob, jak svá představení změnit, aby mohli dětem přinášet radost a úsměvy i v době karantény. Představení tak nově probíhá v bezpečném online prostředí jako videohovor. Virtuální klauniádu si mohou rodiče pro své děti zdarma objednat pomocí formuláře na webových stránkách. „Díky novému programu Virtuální klauniády se mohou hospitalizované děti „tváří v tvář“ setkat se Zdravotním klaunem a prostřednictvím internetu s ním zažít spoustu zábavy,” vysvětluje mluvčí FN Brno Pavel Žára.

Klauni přináší virtuální radost dětem i seniorům

První virtuální představení Zdravotních klaunů si užila malá pacientka Denisa, která čeká na transplantaci ledvin. Současná opatření, která mimo jiné zakazují návštevy v nemocnicích se jí hodně dotknula. „Se Zdravotními klauny se Deniska zná velmi dobře – byli s ní na každé dialýze. Od její maminky víme, že pro ni Virtuální klauniáda byla úžasnou psychickou vzpruhou,“ přibližuje ředitelka Zdravotního klauna Mgr. Kateřina Slámová Kubešová. Zkušební virtální klauniáda už proběhla také v domově pro seniory. Představení se setkalo s úspěchem, a tak združení připravuje rozšíření online programu do dalších zařízení. 

Sdružení také po vyhlášení karantény spustilo zábavný kanál Smích on-line, kam pravidelně nahrává klaunská zábavná videa pro děti i seniory. Všechna videa jsou na jejich youtubovém kanálu, sdružení je také pravidelně sdílí ve facebookové skupině Smích on-line, která už má přes osm set členů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotní klaun

Štítky klauni, nemocnice, děti, zdravotní klauni, videohovory, karanténa, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdravotní klauni přináší do nemocnic radost i přes zákaz návštěv. S nemocnými dětmi se setkávají díky videohovorům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.