Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladík chtěl být hvězdou sociálních sítí. Vymyslel si, že ve firmě na Brněnsku pracují nakažení koronavirem. Nyní mu hrozí vězení

Nechutný případ snahy o přitažení pozornosti na sociálních sítích i za cenu vytváření atmosféry strachu řešili v uplynulých týdnech brněnští policisté. Jednadvacetiletý mladík chtěl zvýšit návštěvnost svého profilu na sociální síti. Proto si od stolu vymyslel zprávu, že v jedné potravinářské výrobně na Brněnsku pracují lidé nakažení koronavirem. Nyní hrozí mladíkovi za jeho hloupost až osm let vězení.

Žádný důkaz, žádná ohleduplnost vůči ostatním, pouze touha po vlastním zviditelnění. Mladík si vybral za cíl své snahy potravinářskou výrobnu z Brněnska. Statusem na sociální síti, ve kterém tvrdil, že s potravinami manipulují nakažení lidé, strhl hotovou lavinu. 

Během krátké doby přibylo mladíkovi na profilu více než tři tisíce sledujících. Hojně sdílený příspěvek se však dostal  Informace se i k zaměstnancům zmiňované výrobny, kteří si takové obvinění nenechali líbit a oznámili vše na policii.

Policisté poté zjistili, že žádná nákaza mezi zaměstnanci nebyla a autor příspěvku při následném výslechu přiznal, že pracoval s neověřenou informací.

„Nerozvážný mladík si tak za zveřejnění nepravdivého textu vyslechl obvinění z trestného činu šíření poplašné zprávy, za který mu v době nouzového stavu hrozí dva až osm let za mřížemi," dodal k případu policejní mluvčí David Chaloupka.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky sociální sítě, koronavirus, fake news, sdílení, nakažení, sociální síť, Brněnsko, COVID-19, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík chtěl být hvězdou sociálních sítí. Vymyslel si, že ve firmě na Brněnsku pracují nakažení koronavirem. Nyní mu hrozí vězení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.