Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Brně hořel byt v Helfertově ulici, hasiči museli evakuovat 26 lidí

Během noci ze čtvrtka na pátek vyjížděli hasiči k devíti nahlášeným požárům, z toho tři se ukázaly být planými poplachy. V Brně zasahovali v ulici Helfertova u požáru bytu, kvůli ohni a kouři museli evakuovat 26 lidí.

Profesionální hasiči z Lidické a BVV spolu s dobrovolnými hasiči z Husovic vyjeli k požáru na Helfertové ve třičtvrtě na deset večer. Během zásahu evakuovali celkem 26 lidí ze dvou domů.  Hasiči také zachraňovali dvě osoby před kouřem s pomocí vyváděcích masek.Oheň dostali pod kontrolu během půl hodiny a úplně jej zlikvidovali o půl dvanácté. Před půlnocí se tak mohli obyvatelé vrátit zpět do svých bytů. 

Včera večer zasahovali hasiči také u menších požárů lesní hrabanky v Boskovicích, odpadu  v Břeclavi-Charvatské Nové vsi a maringotky na okraji Syrovic. Všechny požáry hasiči uhasili do pár minut. Před půlnocí hasiči dohasili také nehlídané ohniště na Slunečné ulici v Brně, hodinu po půlnoci pak hasiči z Hustopečí a z Popic zlikvidovali požár hnojiště. Všechny příhody se naštěstí obešly bez zranění, výše škod zatím není známá. 

Kromě šesti požárů vyjeli hasiči včera v noci také ke třem planým poplachům. „V Hodoníně, Jevišovce a Neslovicích jsme prověřili oznámení o údajných požárech. Po zjištění, že je mají lidé pod kontrolou, jsme nezasahovali," doplnil mluvčí hasičů jan Dvořák. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto od čtenáře, od hasičů

Štítky požár, hasiči, evakuace, Brno, Veletrhy Brno, Husovice, Jan Dvořák, Boskovice, Syrovice, Hustopeče, Popice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně hořel byt v Helfertově ulici, hasiči museli evakuovat 26 lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.