Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nemocnice Znojmo ode dneška nabízí testování veřejnosti na koronavirus. Člověk za test zaplatí necelé tři tisíce

Nemocnice Znojmo jako první v kraji nabídne od úterý samoplátcům testování na koronavirus metodou PCR, cena bude 2900 korun. Uvedla to mluvčí nemocnice Petra Veselá. Zařízení chce vyjít vstříc například pendlerům, kteří mají takovou možnost nejblíže v Kroměříži. Pendleři cestující za prací do zahraničí potřebují pro překročení hranic potvrzení, že nejsou nakažení.

Testy metodou PCR používají hygienici. Testy mohou podstupovat jen lidé, které k tomu určí hygienici nebo praktičtí lékaři například kvůli tomu, že mají příznaky nebo se setkali s někým nakaženým. Odběry provádí ve stanech Fakultní nemocnice Brno a znojemská a břeclavská nemocnice. Sám člověk bez doporučení hygieniků nebo lékaře ale přijít nemůže.

Ve Znojmě se to ode dneška změní. „S ohledem na polohu naší nemocnice a podmínky, které byly nastaveny pro pendlery, jsme se snažili najít způsob, jak vyhovět a zajistit tuto službu občanům pro které je možné se nechat otestovat nejblíže v Kroměříži," uvedl ředitel nemocnice Martin Pavlík.

Testovaný přijede na místo vlastním autem

Od úterý se mohou samoplátci za 2900 nechat otestovat i ve Znojmě v odběrovém místě, které je před nemocnicí. Platit budou platební kartou. Na vyšetření je nutné se objednat na čísle 608 963 053 v době od 7:00 až 17:00, stejná doba je i na vyšetření, kam člověk přijede vlastním autem a stěr mu odborníci udělají při staženém okně.

Kromě toho nemocnice namísto praktických lékařů provádí i rychlotesty potřebné k ukončení karantény u lidí, kteří se například setkali s nakaženým. Rychlotest oproti metodě PCR ukazuje pouze to, zda má člověk protilátky na koronavirus, což by mohlo znamenat, že nemoc prodělal, nebo prodělává. Lidé s pozitivním rychlotestem by měli ještě podstoupit test PCR.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ilustrační foto, FN Brno

Štítky testování, koronavirus, Znojmo, poplatek, Nemocnice Znojmo, nemocnice, Petra Veselá, Kroměříž, Fakultní nemocnice Brno, Martin Pavlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Znojmo ode dneška nabízí testování veřejnosti na koronavirus. Člověk za test zaplatí necelé tři tisíce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.