Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Zvířata ze zavřené Zoo Brno uvidíte denně z pohodlí domova. Zahrada posiluje živé přenosy a komentovaná krmení

Do brněnské zoo se ještě nějakou chvíli žádní návštěvníci nevydají, zahrada ale přišla se způsobem, jak se zvířata vydají k lidem. Díky přímým přenosům můžete zblízka sledovat zástupce zvířecí říše z pohodlí domova. Zoo Brno vysílá na svých sociálních sítích každý den, úterky a soboty jsou navíc věnovány komentovaným krmením.

Přenosy najdete na Facebooku i Instagramu

Loni touto dobou se Zoo Brno začínala o víkendech plnit rodinami s dětmi, nyní musí kvůli nařízeným opatřením zůstat zavřená. Pracovníky zoo však nastalá situace neodradila, přišli totiž se způsobem, jak zvířata ze zavřené zahrady přenést až k lidem domů. Na svém FacebookuInstagramu vysílá brněnská zoo každý den živé přenosy z výběhů různých zvířat, v úterý a sobotu je navíc ozvlášťnuje komentovaným krmením. V tomto týdnu se tak můžete těšit například na páteční záběry z mořských akvárií nebo sobotní krmení surikat. A v neděli na vás čeká také Den s chovatelem.

Zoo chce lidem i nadále zprostředkovávat zážitky

S myšlenkou přenosů přišla zahrada krátce poté, co musela kvůli opatřením zavřít. „Hledali jsme nejsnažší cestu, kterou bychom návštěvníkům mohli zážitek zprostředkovat. První komentované krmení jsme podnikli 28. března u medvědice kamčatské, která se právě probudila po zimním spánku. Mělo velký úspěch, lidé nám začali psát různé dotazy a dávat tipy na další zvířata, která by ve vysílání chtěli vidět příště,“ popsal mluvčí brněnské zoo Michal Vaňáč. 

Komentované krmení medvědice si na dálku užily stovky lidí a pozitivní ohlasy v komentářích pod videem na sebe nenechaly dlouho čekat. „Díky za živé vysílání, hned jsme měli doma lepší náladu. Přejeme vám hlavně hodně zdraví - všem zaměstnancům zoo, zvířatům a všem těm, kteří se už těší až budou moc vaší zoo zase navštívit," okomentovala jedna z nadšených sledujících přenos na Facebooku.

V přenosech se dozvíte spoustu zajímavostí ze světa zvířat

Věděli jste například, že žirafa vás nemůže kousnout? Má totiž řezáky pouze na dolní čelisti, na horní jí chybí. Ze stejného důvodu nemůže svou potravu ani okusovat, při krmení využívá hlavně svůj dlouhý ohebný jazyk.
Více faktů o žirafách najdete ve videu.

Zaměstnanci zoo se díky úspěchu prvního vysílaného krmení rozhodli k uskutečnění dalších. V sobotu 4. dubna se záběr přesunul do výběhu žiraf, kde krmením provedl specialista na žirafy chovatel František Ptáček. Sledující se tak díky přenosům mohou dozvědět spoustu zajímavostí o jejich oblíbených zvířatech.

Na neděli připravuje zoo Den s chovatelem

„Pod sobotní krmením žiraf se nás v komentářích spousta lidí ptala na to, jak vypadá běžný den chovatele. Inspirovalo nás to k tomu naplánovat na tuto neděli celodenní akci, která provede zájemce všemi úkony chovatele během dne,“ vysvětlil Vaňáč. Den s chovatelem můžete sledovat v neděli na Instagramu brněnské zoo, která bude každou hodinu přidávat příspěvky týkající se jednotlivých povinností chovatele. Zájemci tak zhlédnou vše od úklidu výběhu, přes péči o zvířata, po přípravy krmiv.

Podrobný program naplánovaných přenosů včetně časů vysílání najdete na Facebooku Zoo Brno.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Zoo Brno

Štítky ZOO, zoologická zahrada, zvířata, live stream, živé vysílání, pandemie, zavřeno, Zoologická zahrada Brno, přímý přenos, zahrada, žirafa, Facebook, Instagram, domov, František Ptáček, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvířata ze zavřené Zoo Brno uvidíte denně z pohodlí domova. Zahrada posiluje živé přenosy a komentovaná krmení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.