Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Nemocní pacienti z Francie do Brna dnes nepřiletí

Brněnská Fakultní nemocnice měla dnes v rámci mezinárodní výpomoci České republiky přijmout šest těžce nemocných pacientů s koronavirem z Francie. Letadlo s pacienty mělo přiletět na brněnské letiště dnes odpoledne. Podle mluvčího FN Brno Pavla Žáry však letadlo v Brně dnes nepřistane. Bližší informace k důvodu zrušení letu neměl.

O pomoc požádala Francie Českou republiku, premiér Babiše jednal s francouzským velvyslancem a nabídl mu 14 míst pro těžce nemocné francouzské pacienty. Šest z nich mělo ležet právě ve Fakultní nemocnici Brno.

Letadlo s francouzskými pacienty mělo na brněnském letišti přistát během dnešního odpoledne. Krátce před 14. hodinou však mluvčí FN Brno zrušil tiskový brífink novinářů s informací, že dnes letadlo z Francie v Brně nepřistane. Bližší důvody zatím nesdělil.

Informaci poté potvrdil i mluvčí brněnského letiště Jakub Splavec, podle kterého došlo ke zrušení letu na francouzské straně. Více informací však také poskytnout nemohl.

Ve Francii zatím od začátku pandemie zemřelo na nemoc COVID-19 přes 8 tisíc lidí, potvrzených nakažených hlásí Francie necelých 93 tisíc lidí. Přes 7500 leží na jednotkách intenzivní péče.

Ohodnoť článek

Foto Brno Airport

Štítky Francie, pacienti, koronavirus, Fakultní nemocnice Brno, pacient, Brno, Letiště Brno-Tuřany, Česko, Andrej Babiš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocní pacienti z Francie do Brna dnes nepřiletí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.