Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Developer plánuje v Hustopečích u dálnice vybudovat průmyslový park o rozloze osm hektarů

Developerská společnost Contera, která se zaměřuje na výstavbu průmyslových parků, koupila v Hustopečích u sjezdu z dálnice D2 osm hektarů pozemků určených pro průmyslovou výstavbu. Na chce postavit business park zaměřený na lehkou výrobu a logistiku.

Předchozí majitel, společnost Uniport, zajistila potřebná povolení pro výstavbu dvou průmyslových budov o celkové ploše více než 30.000 čtverečních metrů, cuž odpovídá ploše čtyř fotbalových hřišť. „Začít stavět můžeme prakticky kdykoli. Aktuálně připravujeme projekt tak, abychom jej mohli nabídnout potenciálním klientům a upravit jej na míru jejich konkrétním potřebám ještě před zahájením stavby," uvedl Dušan Kastl, výkonný ředitel společnosti Contera.

Na pozemku by měl být business park zaměřený na lehkou výrobu a logistiku, Contera předpokládá, že by tam mohlo vzniknout až 250 pracovních míst.

„Projekt navazuje na místní historickou tradici průmyslové výroby a benefituje nejen z blízkosti dálnice D2, ale i z toho, že se nachází v živém městě s dobrou kvalitou života. Hustopeče se mimo jiné v roce 2019 umístily na třetím místě v průzkumu hodnotícím kvalitu života v ČR zpracovaném společností Deloitte," uvedl Kastl. Přípravné práce na pozemcích by podle něj měly začít v polovině letošního roku.

Místní v minulosti protestovali proti stavbě jiné průmyslové haly

Místní přitom už minulý rok protestovali proti stavbě jednohektarové skladovací haly společnosti MOSS. Báli se především zhoršení už tak kritické dopravní situace ve městě. Hala má být totiž umístěna na kraji Hustopečí. 

Projekt Megahall se připravoval čtyři roky a se stavbou se začalo loni v červenci, práce by měly být hotovy letos v létě. Areál bude mít celkovou rozlohu takřka jedenáct tisíc metrů čtverečných.

V Hustopečích se staví hektarová hala. Místní se bojí zhuštění dopravy, investor je uklidňuje

Firma MOSS logistics v Hustopečích staví nový skladovací areál s názvem Megahall nedaleko současného sídla firmy směrem na Starovičky. Největší obavy vzbuzuje debata o zhoršení už tak kritické dopravní situace v Hustopečích.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Contera

Štítky contera, Hustopeče, průmyslový park, d2, stavba, dálnice, CONTERA Management s.r.o., pozemek, Deloitte, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Developer plánuje v Hustopečích u dálnice vybudovat průmyslový park o rozloze osm hektarů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.