Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Magistrát uspořádal potravinovou sbírku, Brňáci vybrali téměř půl tuny potravin pro lidi v nouzi

Magistrát města Brna minulý čtvrtek uspořádal potravinovou sbírku pro lidi, kteří jsou v období celostátní karantény ve velmi složité a těžké životní situaci. Dvanáctého března tak společně nasbírali úctyhodných 489 kilogramů potravin.

Že Brňáci mají srdce na pravém místě a drží při sobě i v těžkých chvílích dokazuje čtvrteční potravinová sbírka pro ty, kteří se nacházejí kvůli pandemii koronaviru v nouzi. Lidé, kteří se octli v situaci, kdy nemají zajištěny základní životní potřeby, tak díky solidaritě brněnských obyvatel dostanou téměř půl tuny potravin. Ty budou postupně vydávány klientům  Oddělení sociálních kurátorů a klientům Oddělení sociální prevence pro mladistvé a mladé dospělé.

Mezi 489 kilogramy potravin najdeme například masové a rybí konzervy, paštiky, omáčky, instatní polévky, suchary a další trvanlivé výrobky. 

„Velice děkujeme všem zaměstnancům MMB, kteří se sbírky zúčastnili a věnovali potraviny potřebným. Opravdu si vážíme Vaší solidarity, s níž jste přispěli na potřeby osob v materiální tísni, a jejich jménem ještě jednou děkujeme,“ uvedla vedoucí Oddělení sociálních kurátorů Gabriela Chlubná.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Národní potravinová sbírka | Zdroj s použitím TZ

Štítky sbírka, solidarita, Brno, nouze, koronavir, jídlo, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Magistrát uspořádal potravinovou sbírku, Brňáci vybrali téměř půl tuny potravin pro lidi v nouzi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.