Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vláda zavírá restaurace a obchody, otevřené zůstanou potraviny a lékárny

Vláda s platností dnes od 6:00 zcela zavírá obchody a restaurace, výjimky dostanou kromě potravin a lékáren další obchody se zbožím denní potřeby. Opatření je součástí snahy zpomalit nástup epidemie Covid-19.

Obchody a restaurace se zavřou na deset dní. Výjimkou z omezení dostanou prodejny potravin, lékárny, prodejny spotřební elektrotechniky, drogerie, čerpací stanice, prodejny s krmivem a potřebami pro zvířata, optiky, prádelny a čistírny a trafiky. Nezavřou se ani jídelny, které neslouží veřejnosti (např. zaměstnanecké jídelny či stravování ve vězení).

Chtěli jsme hlavně zabránit, aby se lidé o víkendu nahrnuli do nákupních center,” řekl premiér Andrej Babiš na dnešní tiskové konferenci. Shromažďování tolika lidí na jednom místě je prý v současné době příliš velké riziko. Možnost nakoupit si nejnutnější zboží denní potřeby se však vláda omezit nechystá.

Zatím však zůstává možnost objednat si v některých restauracích jídlo s sebou, stejně tak se zákaz nevztahuje na prodej jídel v okéncích rychlého občerstvení. Babiš a vicepremier Jan Hamáček však občanům doporučili, aby pohyb venku a kontakt s ostatními lidmi omezili na minimum. Zakázat veřejnou dopravu, včetně mětské hromadné, se však nechystají, mimo jiné proto, aby mohli lidé nadále dojíždět do práce. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay

Štítky koronavirus, zákaz, nařízení vlády, Covid-19, obchod, jídlo, restaurace, Andrej Babiš, Jan Hamáček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vláda zavírá restaurace a obchody, otevřené zůstanou potraviny a lékárny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.