Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Mendelova univerzita zastavuje kvůli hrozbě koronaviru výuku, MUNI ani VUT to zatím neplánují

Brněnská Mendelova univerzita ruší od úterý 3. března studium, vedení univerzity to oznámilo dnes odpoledne. Rektorka Danuše Nerudová vyhlásila samostudium. Opatření bude platit do 15. března. Masarykova univerzita ani VUT se zatím k tomuto kroku nechystají, na svých webech však zveřejnily opatření a doporučení v souvislosti s šířením koronaviru.

Zavřená menza i knihovna

Výuka na Mendelově univerzitě bude nyní po dobu dvanácti dní probíhat online, vyučující budou posílat zadání studentům e-mailem. Uzavřená bude i studentská menza, knihovna, studovny a počítačové učebny. Studenti by měli případný vstup do kampusu výrazně omezit.

Akademiky čeká v případě potvrzení nákazy na jižní Moravě home office

„Rektorka současně z preventivních důvodů až do odvolání zakázala od příštího týdne všechny hromadné akce v areálu školy. Pro zaměstnance platí opatření z minulých dní. Vedení školy jim doporučuje, aby nejezdili do oblastí nákazy novým koronavirem (dle aktuální epidemiologické situace). Současně rektorka zakázala zvaní hostů z oblastí nákazy. V případě první potvrzené nákazy koronavirem v Jihomoravském kraji přejdou akademici univerzity do režimu home office," zní v prohlášení vysoké školy.

Masaryčka ani VUT se zatím k podobnému kroku nechystají

Další dvě velké brněnské univerzity se zatím k podobnému kroku nechystají. „Již v pátek jsme vydali doporučení rekotra ohledně chování a prevence šířené koronaviru. Naše situaci týkající se šíření nového koronaviru samozřejmě monitoruje a řídí se doporučeními příslušných orgánů," sdělila Drbně mluvčí MUNI Tereza Fojtová.

Obdobně na tom je i Vysoké učení technické. „Dnes odpoledne vydal náš rektor doporučení studentům a vyučujícím. týká se zejména cestování a styku s lidmi, kteří právě přicestovali ze zasažených oblastí," uvedla pro Drbnu Tereza Kadrnožková z tiskového oddělení VUT.

Studentům, kteří přicestují z rizikových oblastí zasažených epidemií koronaviru nebo se dostanou do přímého kontaktu s nakaženými osobami, univerzity doporučují, aby po dobu dvou týdnů omezili vycházení ven a neúčastnili se výuky nebo práce na univerzitě, a to i v případě, že se u nich příznaky onemocnění neprojevují. Jejich vyučující by pak těmto studentům měli povolit samostudium.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MENDELU

Štítky koronavirus, brno, mendelu, muni, vut, COVID-19, Vysoké učení technické v Brně, Masarykova univerzita, Mendelova univerzita v Brně, univerzita, Danuše Nerudová, infekční onemocnění, Jihomoravský kraj, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mendelova univerzita zastavuje kvůli hrozbě koronaviru výuku, MUNI ani VUT to zatím neplánují  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.