Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ready made vs. Založení s.r.o.

PR článek

Přemýšlíte o založení s.r.o., ale nevíte jak na to? Zkusit to svépomocí, nebo si od odborné agentury nechat založit s.r.o. na klíč? A co ready made? V tomto článku se na výhody a nevýhody jednotlivých variant podíváme prakticky. Tak abyste si vybrali informovaně a ve svém nejlepším zájmu.

V posledních letech trh se zprostředkovateli obchodních společností jenom kvete. Kde vám v minulosti nezbývalo než nalistovat patřičnou stránku zákona a dát se do čtení, si dnes můžete vybírat ze služeb od založení s.r.o., přes prodej s.r.o. s historií až pro ready made s.r.o. Stačí si jen vybrat podle toho, která možnost nejvíce vyhovuje vašim potřebám.

Založení s.r.o.

Při zakládání společnosti je třeba připravit se na proces plný formalit. V první řadě je nutné zajít k notáři, který ve formě notářského zápisu sepíše zakladatelské právní jednání společnosti. Už zde mohou vyvstat první problémy, když si neohlídáte všechny povinné náležitosti, které vaše zakladatelská listina nebo společenská smlouva musí ze zákona obsahovat. Následně je nutné otevřít společnosti účet v bance, na který se bude splácet základní kapitál společnosti, jehož výši si předem určíte. Teprve po splacení alespoň 30 % základního kapitálu lze podat návrh na zápis společnosti do obchodního rejstříku. K tomu je nutné vyplnit online formulář dostupný ne webu Ministerstva spravedlnosti a opatřit jej všemi potřebnými přílohami. Jaké to jsou, však zákon specifikuje spíše okrajově a pro jednání s rejstříkovým soudem je často nejcennější osobní zkušenost.

Proto je v každém případě bezpečnější obrátit se se založením s.r.o. na profesionály, neboť nebudete muset jednat s úřady, předejdete procesním omylům, které by vám mohly podnikání znesnadnit, a vyhnete se zbytečným nákladům. Na začátku s vámi projednají konkrétní požadavky, prověří průchodnost názvu společnosti, příp. doporučí optimální výši základního kapitálu. Společnost vám tak ušijí na míru. Je však třeba počítat s tím, že všechny nezbytné kroky mají určitou souslednost a založení společnosti trvá delší dobu. Pokud chcete začít podnikat ze dne na den a nemáte čas sáhodlouze vymýšlet podrobnosti společenské smlouvy, doporučujeme poohlédnout se po agenturách, které zprostředkovávají prodej ready made s.r.o.

Ready made s.r.o.

Jak už napovídá její přízvisko, ready made společnost je založena a zapsána do obchodního rejstříku pouze za účelem jejího dalšího prodeje. Všechny výše uvedené kroky má tak už za sebou a disponuje právní osobností, ale nikdy nezačala vyvíjet žádnou činnost, a proto není zatížena závazky a nemá ani účetní historii. Nese zpravidla nějaký neutrální název, má stoprocentně splacený základní kapitál, takže nehrozí riziko ručení budoucích společníků, a navíc pravděpodobně sídlí na některé z nejlukrativnějších adres ve městě. Je okamžitě připravena k převodu, který kompletně zajistí zprostředkovatelská agentura, a to včetně smluvní dokumentace nebo zápisu do obchodního rejstříku.

Je tak jen na vás, kterou z možností pořízení s.r.o. zvolíte. Prodej ready made je v poslední době na vzestupu hlavně z důvodu jednoduchosti celé transakce. Založení s.r.o. bude z vaší strany naopak vyžadovat vyšší míru angažovanosti, i to si však najde své příznivce. Tak už máte jasno?

Ohodnoť článek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ready made vs. Založení s.r.o.  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.