Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihomoravský kraj pošle do Číny respirátory a humanitární pomoc za milion korun

Krajští radní v pondělí doporučili zastupitelstvu schválit humanitární pomoc ve výši jednoho milionu korun pro partnerské provincie v Číně. Z Brna tak do nejlidnatějšího státu světa poputují respirátory a další zdravotnický materiál.

Pomoc zamíří do provincií Guangdong, Hainan a Hebei. „Ve všech třech případech se jedná o partnerské provincie Jihomoravského kraje, se kterými máme navázánu vzájemnou přátelskou spolupráci. Konkrétně poputují do Číny tolik potřebné zdravotnické pomůcky v podobě tří druhů respirátorů,“ konkretizoval pomoc hejtman Bohumil Šimek.

Jihomoravský kraj pošle zdravotnickou pomoc spolu s dalšími regiony - s Moravskoslezským krajem, Vysočinou a Karlovarským krajem. Do Čínské lidové republiky poputuje speciálem odlétajícím zřejmě v příštích dvou týdnech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky humanitární pomoc, Čína, Jihomoravský kraj, respirátor, Brno, Bohumil Šimek, Chaj-nan, Kuang-tung, Che-pej, Moravskoslezský kraj, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský kraj pošle do Číny respirátory a humanitární pomoc za milion korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.