Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Do Tesca na Dornychu se teď dostanete přímo z nástupiště. Hlavní nádraží znova otevřelo podchod

Z Hlavního nádraží v Brně se po pár krocích znova dostanete k obchodnímu domu Tesco. Po mnoha letech se správci rozhodli průchod na Dornych přímo z nástupiště nádraží zase otevřít. Pro všechny cestující teď bude mnohem snazší se dostat z nákupního centra rovnou do vlaku nebo naopak z cest přímo za nákupy. 

Pro cestující je znovuotevření podchodu velmi přínosné. Praktický průchod si pochvalují nejen cestující, kteří nejvíce oceňují krátkou vzdálenost mezi nástupištěm a Tescem, ale i samotní správci. Ti však k předchozímu uzavření průchodu měli důvod. Průchod včetně celého podchodu, který Brňáci přezdívají Myší díra, spravuje Správa železnic. Do průchodu totiž silně zatékalo.

„V předchozích letech jsme museli izolovat nadloží v místě průchodu. Nachází se tam nástupiště číslo 4, které jsme sanovali,“ vysvětlila pro Deník mluvčí státního podniku Nela Friebová. Celková výše rekonstrukce včetně zrenovování průchodu se vyšplhala na 500 tisíc korun. 

Ivo Vrzal, šéf firmy Brno New Station Development, která má v pronájmu budovu brněnského hlavního nádraží, se obával také bezdomovců. Dle jeho slov však zvýšili bezpečnostní opatření a podchod i hala by měly být pro cestující bezpečné. 

„Dneska už to vítáme, nádraží se trochu oživí a lidé nebudou chodit jen myší dírou," poznamenal. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, hlavní nádraží, podchod, Myší díra, nástupiště, Dornych, Tesco, Správa železniční dopravní cesty, Brno new station development a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do nákupního centra na Dornychu se teď dostanete přímo z nástupiště. Hlavní nádraží znova otevřelo podchod  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.