Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jak žít zdravě a přitom eticky? Vegané uspořádají v Brně největší veganský festival v Česku

Devátý ročník největšího festivalu o veganství VeganFest, který se koná od 14. do 22. března 2020, opět ukáže veřejnosti, že veganský životní styl je nejen ohleduplný vůči zvířatům a životnímu prostředí, ale je i zdravý a jednoduše praktikovatelný.

„Brněnský VeganFest je největší edukační festival o vztahu ke zvířatům a o veganství v České republice. Nejen přednášky, ale i workshopy jsou určeny jak pro laickou i odbornou veřejnost, tak pro stále rostoucí veganskou komunitu. Na své si přijdou i milovníci dobrého jídla," říká členka pořádajícího Kolektivu pro zvířata Anna Kupcová.                 

Přednášky, workshopy a ochutnávací večer          

Program VeganFestu je rozdělený na víkendové bloky přednášek a doprovodný program v pracovní dny. Víkendový program bude letos poprvé probíhat v konferenčních sálech Veřejného ochránce práv, poblíž Obilního trhu.

Ve všední dny se návštěvníci mohou těšit na doprovodné akce, program je nachystán v brněnských podnicích  jako Forky's, Kabinet Múz či na Skleněná louka. Témata přednášek i doprovodného programu reflektují přesah veganství do všech aspektů lidského života. Letos se můžete těšit na přednášky z řad lékařů či výživových poradců, stejně jako na debatu sportovců nebo na přednášku ze světa oděvního průmyslu.

Nevegané vítáni

Veganfest je podle slov organizátorů otevřeným festivalem, kam nejsou zváni pouze příznivci eticky ohleduplného stravování. Naopak organizátoři už v propagačním klipu vysvětlují, proč je účast neveganů žádaná.

Součástí doprovodného programu jsou workshopy vaření či výroby kosmetiky, ale také program pro děti či Veganský společenský večer, kam návštěvníci mohou přinést doma připravené rostlinná jídla, která pak společně ochutnávají a sdílí kromě receptů také svoje zkušenosti s veganským stylem života.

VeganFest organizují dobrovolníci a je pro návštěvníky zcela zdarma. Více informací na webových stránkách www.veganfest.cz.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Vegan Fest | Zdroj s použitím TZ

Štítky veganfest, vegané, veganství, festival, Česko, přednáška, Brno, Kabinet múz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Jak žít zdravě a přitom eticky? Vegané uspořádají v Brně největší veganský festival v Česku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.