Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

FOTO: V Pasohlávkách roste jeden z největších tobogánů v Evropě. Voda na něm poteče i do kopce

V akvaparku v Pasohlávkách dělníci montují tobogán, který by měl být nejdelším v Česku a jedním z nejunikátnějších v Evropě. a Voda na něm například poteče i do kopce. První návštěvníci by se po něm měli svézt už v červnu, kdy má být stavba hotová, uvedlmarketingový ředitel Aqualandu Moravia Tomáš Svoboda. Tobogán za 40 milionů bude měřit 242 metrů. V akvaparku se také na jaře bude dokončovat první fáze další výstavby atrakcí pro děti.

„Do země jsme kopli poprvé loni v srpnu a v červnu chceme otevřít. Letošní léto bude tobogán ve zkušebním provozu. Objednali jsme ho u kanadského výrobce, který je špičkou v oboru," řekl Svoboda. Jednotlivé díly se vyráběly v Kanadě a poté se přepravovaly do Evropy.

Dělníci nyní dávají v Pasohlávkách tobogán dohromady. Jejich počínání a aktuální podobu tobogánu je možné sledovat díky live kameře v areálu.

Investice za stovky milionů

Celkové investice do rozšíření počtu atrakcí, které se v létě poprvé otevřou, dosahují 400 milionů korun. „Bude se dokončovat líná řeka, první fáze dětského světa se skluzavkami a průlezkami," řekl Svoboda. Podle Jana Morongy, který má na starosti technický dozor, je dětský svět určený především mladším dětem zhruba od osmi let. Součástí má být i dětský hrad a další prvky, jako jsou vodní stříkačky, stříkací vodopády či trysky. „S montáží bychom měli začít v dubnu. Součásti dětského světa nám vyrábí firma z Turecka," doplnil Moronga.

Nejnavštěvovanější turistická atrakce jižní Moravy

Majitel Aqualandu má naplánovanou i druhou etapu, v níž chce doplnit další atrakce, nicméně areál už se nebude rozšiřovat do prostoru, ale bude se zahušťovat. „Kdy se začne stavět, však zatím není rozhodnuté, nejdříve však v roce 2022," řekl Svoboda. Pro návštěvníky je také v plánu parkovací dům s 900 místy.

Akvapark se v posledních letech stal nejnavštěvovanější turistickou atrakcí Jihomoravského kraje, ročně do něj přichází více než 700.000 lidí. Otevřený je od roku 2013, zabírá plochu devíti hektarů. Tržby za rok 2018 činily podle výroční zprávy 293 milionů a zisk přes 43 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Aqualand Moravia

Štítky Aqualand Moravia, tobogán, stavba, Evropa, Pasohlávky, Tomáš Svoboda, Česko, Kanada, Jihomoravský kraj, Turecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Pasohlávkách roste jeden z největších tobogánů v Evropě. Voda na něm poteče i do kopce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.