Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Silný vítr dává hasičům na jižní Moravě pořádně zabrat. Tisíce domácností jsou bez elektřiny

Od dnešního rána trápí řidiče, hasiče, ale také domácnosti silný vítr a s tím spojené padání stromů. Hasiči museli od rána řešit přes stovku případů a tisíce domácností jsou bez elektřiny.

Ráno přes třicet případů, v poledne už přes sto

Už okolo desáté ranní hasiči na svém twitteru oznámili, že do té doby řešili přes třicet údálostí v souvislosti s odstraňováním následků silného větru. Nejčastěji se jednalo o Blanensko a Znojemsko. Silný vítr trápil převážně řidiče a stromy padaly do cesty a na zaparkovaná auta. 

V poledne hasiči řešili už přes sto případů. Naštěstí se vše obešlo bez zranění. Mezi Boskovicemi a Valchovem spadlá větev zdržela dopravu. Na znojemské radnici a břeclavské tržnici silný vítr strhl střešní krytinu. 

Přes šest tisíc domácností je bez elektřiny

Silný vítr však nezpůsobil potíže jen řidičům a hasičům, ale také domácnostem. „Na jižní Moravě napáchal vítr největší škody na Břeclavsku. Firma tam řeší problémy s dodávkami elektřiny především v okolí Lanžhotu a Moravské Nové Vsi (3700 domácností) a Velkých Němčic (2500 domácností),“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí společnosti E-ON Martina Slavíková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS JMK | Zdroj HZS JMK, Události Brno

Štítky stromy, silný vítr, pády, nehody, vichřice, elektřina, Jihomoravský kraj, okres Blansko, okres Znojmo, Boskovice, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný vítr dává hasičům na jižní Moravě pořádně zabrat. Tisíce domácností jsou bez elektřiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.