Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Odložil jsem strach, přijal sám sebe, říká Petr Hanáček. Jeho kniha o neinvazivní léčbě zaujala širokou veřejnost

Kniha, kterou napsal sám život. Tak se dá mluvit o knize Nemoc – dar transformace, kterou napsali manželé Hanáčkovi. Spouštěčem k její tvorbě byla úspěšná léčba onkologického onemocnění, kterou Petr Hanáček zvládl bez invazivní léčby. Jeho životní příběh se stal inspirací pro řadu onkologicky nemocných.

Onemocnění otočilo život rodině v roce 2015. „Při návštěvě zubního lékaře se zjistilo, že mám pod zubem v dolní čelisti zvětšenou cystu. Cysta se vyčistila a histologické vyšetření ukázalo, že obsahovala zhoubný nádor. Podstoupil jsem tedy chirurgický zákrok, aby se vyčistilo místo, kde se cysta nacházela. Pevně jsme s mou ženou věřili, že to bude už dobré, protože se jevilo, že se jedná o lokální, uzavřený tumor,“ popsal Petr Hanáček a dodal: „Odjel jsem tedy na studijní pobyt do zahraničí a právě v tu dobu lékaři manželce oznámili, že se tím problém nevyřešil. Nádorové buňky zasahovaly dál do kosti dolní čelisti. Z pohledu lékařů bylo jediné řešení – odstranit celou polovinu dolní čelisti.“

Na cestě k uzdravení zvolil neinvazivní léčbu, tedy léčbu bez zásahu do fyzického těla. „Byla to těžká situace, kterou se mnou celou dobu sdílela moje žena Martina. Byla mojí oporou a oba jsme věděli, že existují i jiné síly a cesty, které lékařská věda nepoužívá. I přes důrazné poučení lékařů o možných následcích a fatálním konci jsme se nakonec rozhodli, že tuto devastující operaci nepodstoupím. Stal by se ze mne špatně artikulující člověk se zdeformovaným obličejem. Ztratil bych tím práci pedagoga a stal bych se společensky hendikepovaným,“ dodal.

Odmítl také doporučení klasické medicíny a rozhodli se jít vlastní cestou. „Martina již delší dobu pracovala v oblasti emočního zdraví. Pomáhala mi, jak své tělo podporovat, věřit mu a jak posilovat toho nejdůležitějšího spojence – imunitní systém. Sekundárním ziskem byl přínos mnoha životních vhledů, změny některých postojů a okolností naší každodennosti. Jsme za tuto zkušenost nesmírně vděčni,“ doplnil.

Sám podle svých slov paradoxně zažíval při léčbě nejšťastnější okamžiky svého života. „Odložil jsem strach, přijal sám sebe, a položil se do roviny důvěry v život. Miloval jsem každý okamžik a možnost vnímat proudění života mi přinášela pocit štěstí a že takto je to správně,“ zavzpomínal na léčbu Petr Hanáček.

Léčba nakonec byla úspěšná a celou cestu za uzdravením popsal v knize Nemoc – dar transformace. Ta během krátké doby zaujala širokou veřejnost. Svědčí o tom i skutečnost, že se v realitě kolem knihy odehrávají příběhy, jak popsal jeden onkologický pacient pan František z Brna. „Knihu jsem měl vypůjčenou, začal jsem ji číst a nedalo mi to, musel jsem si začít dělat výpisky. Záhy jsem ale zjistil, že bych ji musel opsat celou. Rozhodl jsem se proto, že si ji objednám. Vyprávěl jsem o ní ostatním na pokoji v nemocnici, kde jsem byl v tu dobu hospitalizován. Nakonec to dopadlo tak, že si ji objednali mnozí pacienti z celého patra.“

Kniha přináší nový úhel pohledu na nemoc. Cílem je, aby došlo k uvolnění stresu hluboko uloženého v našem těle. V knize najdete praktické návody na své vnitřní přemítání o souvislostech svého života, a tím i nenápadné vedení k uvědomění si svých stresujících témat, zároveň s tím i podněty k jejich zpracování.

„Ke všemu, co v knize popisujeme, jsme došli osobní zkušeností, svou poctivě prožitou cestou, která vedla k úspěšnému uzdravení z onkologického onemocnění čelistní kosti. Více o našem příběhu vyprávíme též v rozhoru s Jaroslavem Duškem v pořadu Duše,“ uzavírá Petrova žena Martina.

Celý životní příběh najdete v knize, kterou můžete objednat zde. Více informací najdete zde.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv Petra Hanáčka

Štítky Nemoc je dar, Transformace, Petr Hanáček, léčba, kniha, nemoc, Jaroslav Dušek, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odložil jsem strach, přijal sám sebe, říká Petr Hanáček. Jeho kniha o neinvazivní léčbě zaujala širokou veřejnost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.