Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na jižní Moravě opět padaly teplotní rekordy. Rtuť dosahovala těsně nad sedmnáctku

Na jižní Moravě dnes padaly teplotní rekordy. V Dyjákovicích na Znojemsku meteorologové naměřili 17,1 stupně Celsia, dosavadní maximum z roku 2000 bylo 14,3 stupně.

Na jižní Moravě dnes padaly teplotní rekordy. V Dyjákovicích na Znojemsku meteorologové naměřili 17,1 stupně Celsia, dosavadní maximum z roku 2000 bylo 14,3 stupně. 

Teplo bylo také v krajském městě, v ulicích byli vidět chodci s krátkými rukávy, na cyklostezkách se potkávali cyklisté a lidé na kolečkových bruslích. Na stanici v Tuřanech bylo 15,5 stupně Celsia, v Žabovřeskách 14,9 stupně.

Těsně k hranici 17 stupnů se teplota šplhala v Pohořelicích na Brněnsku a Lednici na Břeclavsku, kde padl rekord evidovaný od roku 1944. Kolem 16 stupňů bylo na stanicích v Troubsku na Brněnsku, Kuchařovicích na Znojemsku i Strážnici na Hodonínsku. V Ivanovicích na Hané na Vyškovsku naměřili meteorologové 14,6 stupně Celsia, dosavadní maximum z roku 1971 činilo 11,4 stupně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky teplo, rekordy, teploměr, Jihomoravský kraj, stupeň Celsia, okres Znojmo, Dyjákovice, Brněnsko, Žabovřesky, Pohořelice, Lednice, okres Břeclav, Troubsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě opět padaly teplotní rekordy. Rtuť dosahovala těsně nad sedmnáctku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.