Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihomoravský kraj poskytovatelům sociálních služeb rozdělí přes jeden a půl miliardy korun

Zastupitelé Jihomoravského kraje dnes schválili poskytovatelům sociálních služeb rozdělení 1,6 miliardy korun od ministerstva práce a sociálních věcí. V kraji je přes 200 poskytovatelů různých zřizovatelů, kteří nabízejí přes 400 služeb.

Poskytovatelé služeb by peníze měli odbržet na konci února

Pro rozdělení peněz bylo všech 56 přítomných zastupitelů, nikdo nebyl proti a nikdo se nezdržel. Zastupitelé se sešli na mimořádném jednání. Hejtmanův náměstek Marek Šlapal to objasnil tím, že je potřeba schválit rozdělení peněz co nejdříve, aby je poskytovatelé dostali brzy. Obdržet by je mohli do konce února. Kraj už v prosinci schválil rozdělení více než 200 milionů korun na sociální služby z vlastního rozpočtu.

Peníze poputují do stacionářů, pečovatelských domů, dětských domovů a jiných

Peníze půjdou na různé služby různých poskytovatelů. Poputují například na pečovatelské služby, domovy pro seniory a domovy se zvláštní režimem, stacionáře, noclehárny, odlehčovací služby, chráněná bydlení, hospicovou péči, zařízení pro děti a mládež nebo domovy pro zdravotně postižené.

Peníze dostanou poskytovatelé různých zřizovatelů i neziskové organizace. Mezi příjemce patří třeba organizace jako Armáda spásy, Betanie, Diakonie, Diecézní charita Brno, ale také charity v Kyjově, Vyškově nebo Veselí nad Moravou, dále Hospic svaté Alžběty, organizace jako Podané ruce nebo Tyflocentrum Brno, ale také města nebo příspěvkové organizace kraje.

V loňském roce kraj dostal od státu celkem 1,4 miliardy korun. Sám dal poskytovatelům kolem 200 milionů korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky sociální péče, dotace, pečovatelské domy, senioři, děti, Jihomoravský kraj, sociální služby, peníze, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, Marek Šlapal, Armáda spásy, Diakonie Českobratrské církve evangelické, Diecézní charita Brno, TyfloC

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský kraj poskytovatelům sociálních služeb rozdělí přes jeden a půl miliardy korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.