Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Vděčná maminka zachráněné dívky z Blanska napsala záchranářům krásný a dojemný vzkaz

Na začátku ledna jihomoravští záchranáři vyjížděli k mladé dívce, kterou nešťastnou náhodou srazilo auto. Maminka poslala záchranářům krásnou pochvalu, kde vychválila jejich práci a poděkovala za to, že se ji rozhodli dělat.

Vaše práce zachraňuje lidské životy a já Vám všem děkuji za to, že jste se rozhodli takovou práci dělat, uvedla v dopise maminka

Za svou skvělou práci si jihomoravští záchranáři vysloužili krásnou pochvalu od maminky mladé dívky, kterou v Blansku nešťastnou náhodou srazilo auto. Maminka v pochvale vyzdvihla skvělý přístup záchranářů a existenci záchranných složek, kterou si člověk naplno uvědomí, až když jsou potřeba. V dopise uvedla, že jejich práce zachraňuje lidské životy a děkuje jim za to, že se takovou práci rozhodli udělat. 

„Ráda bych touto cestou chtěla poděkovat posádce zdravotnické záchranné služby výjezdové základy Blansko, a to MUDr. Petru Hlavinkovi, záchranáři Petru Haškovi a řidiči Jiřímu Maškovi, kteří na začátku ledna byli na výjezdu k mé malé dceři, kterou srazilo v Blansku nešťastnou náhodou auto. Především pan doktor, který svým profesionálním, ale hlavně i lidským přístupem, byl jako andělem na zemi. Dcerčini dva sourozenci, kteří celou událost viděli na vlastní oči, byli z nastalé situace velice rozrušení a ustavičně plakali. Ač na místě bylo hodně úžasných lidí, kteří děti uklidňovali, pan doktor věnoval pozornost i jim, aby je ujistil, že jejich sestra bude v pořádku. K události dorazil i můj přítel, který byl na samotném místě nejbližším člověkem všem třem dětem a pan doktor mu umožnil s dcerou mluvit. Sama jsem v té době byla pracovně mimo Blansko a díky telefonickému spojení s mým přítelem jsem měla možnost mluvit s panem doktorem a nikdy nezapomenu na jeho klidný a příjemný hlas, díky kterému jsem se dokázala uklidnit a zvládnout cestu do nemocnice. Dokonce mi dal zraněnou dceru k telefonu, a to že jsme se mohly alespoň slyšet, bylo pro nás obě nepopsatelným štěstím. Převoz do nemocnice byl pro dceru díky optimismu a kreativitě záchranářů v závěru vlastně vzhledem k okolnostem pěkným zážitkem, do nemocnice přijela s balonkem z nafouknuté rukavice a klidným výrazem ve tváři. Patří Vám moje velké díky! Člověk bere existenci záchranných složek jako samozřejmost do té doby, dokud je sám nepotřebuje. Až v ten moment si plně uvědomí, jak důležitá je rychlost jejich příjezdu na místo, vzdělání, praxe a lidskost všech zaměstnanců. Vaše práce zachraňuje lidské životy a já Vám všem děkuji za to, že jste se rozhodli takovou práci dělat! S úctou, vděčná maminka,“ napsala záchranářům maminka. 

Záchranáře takový vzkaz musel rozhodně potěšit a zareagovali na něj. „Pochvala nás moc potěšila, je to pro nás ta nejlepší zpětná vazba, když víme, že je dívenka v pořádku. Naší malé pacientce i celé její rodině přejeme hodně zdraví a už žádné nešťastné náhody,“ vzkázal za sebe i kolegy z posádky lékař ZZS JmK Petr Hlavinka.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS JMK

Štítky záchranáři, holčička, Blanko, dopis, Blansko, nemocnice, Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vděčná maminka zachráněné dívky z Blanska napsala záchranářům krásný a dojemný vzkaz  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.