Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Schody pod Petrovem jsou hotové. Chodit se po nich ale nesmí

Celá léta si Brňané zkracovali cestu mezi ulicemi Nádražní a Denisovými sady (Bašty) na zastávku Nové sady přes vyšlapanou cestu ve svahu. Město se proto v létě rozhodlo vybudovat v místě schodiště. Po půl roce práce je hotovo. Schodiště je od pohledu kompletní, stavební práce skončily. Brňané je přesto ještě používat nesmí.

Po schodech nejspíš až v únoru

Ačkoliv je stavba od pohledu kompletní a po dělnících není v okolí ani vidu, ani slechu, vstup na schodiště je ztarasen. Důvod je jednoduchý, stavba totiž ještě není zkolaudována. 

„Dokud schodiště nebude zkolaudované, je vstup pro veřejnost pouze na vlastní nebezpečí. Předpokládám, že kolaudaci získáme nejdříve začátkem února. Rádi bychom, aby to bylo dříve, ale nemůžeme rozhodnutí úřadů nějak uspíšit. K projektu se musí vyjádřit například památkáři nebo odbor životního prostředí,“ uvedla serveru Novinky.cz právkyně parků Veřejné zeleně města Brna Marie Slavíková.

Stavba za pět milionů

Postavit schodiště měla za úkol městská společnost Veřejná zeleň města Brna. Práce vyšly dohromady na zhruba pět milionů korun. Projekt získal stavební povolení už v roce 2002. Kvůli opravám a stavebním pracím na Denisových sadech se však výstavba nekonala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky schody, petrov, nové sady, bašty, uzavření, kolaudace, Brno, schodiště, Brněnský Petrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Schody pod Petrovem jsou hotové. Chodit se po nich ale nesmí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.