Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Děti z Mendlova náměstí si můžou zahrát basketball přímo před domem. Hřiště mezi Veletržní a Výstavní prošlo rekonstrukcí

Ve vnitrobloku na Mendlově náměstí prošlo stávající hřiště velkými úpravami. Rodiče s dětmi z domů na ulicích Veletržní a Výstavní se tak mohou vydat do míst zrekonstruovaného hracího prostoru s novým hřištěm pro míčové hry, přibyla i zeleň, lavičky a odpadkové koše.

Děti ze Starého Brna budou mít zase o něco lepší zábavu a vyžití. Po projednávání s občany v roce 2015 se vedení města rozhodlo opravit hřiště u sídliště na Mendlově náměstí. Sousedé si přáli prostor doplnit o hřiště na míčové hry, odpadkové koše a lavičky. 

Vypsanou soutěž na realizaci úprav prostranství i s částí Mendlova náměstí vyhrál návrh Ing. Zdenka Sendlera. Práce začaly už v roce 2017 a 2018, vzhledem k finanční náročnosti je však město rozdělilo na dvě etapy. Na vnitroblok mezi ulicemi Veletržní a Výstavní tak přišla řada minulý rok a celkové náklady za rekonstrukci se vyšplhaly k 5,7 milionu korun.

„Obyvatelé Starého Brna čekali na úpravy veřejných prostranství v této oblasti mnoho let. Doufám, že nově upravený vnitroblok jim bude dobře a dlouho sloužit, stejně jako parčík s kavárnou na Mendlově náměstí,“ doplnil Bc. Martin Landa, 1. místostarosta městské části Brno-střed, do jehož gesce spadá životní prostředí.

Opravené hřiště teď může začít sloužit rodičům i dětem. Město se při realizaci soustředilo hlavně na pocitovou bezpečnost hřiště, čistotu a bezproblémovou údržbu. K hřišti je také bezbariérový přístup, což ocení nejen maminky s kočárky. 

Západní stranu hřiště chrání pergola, na které se už brzy začnou rozpínat vysazené rostliny, a zaručí tak stín a závětří. Zastíněn je i samotné dětské hřiště i hříště na míčové hry s pryžovým povrchem. Okolo něj pak bezpečnost chrání také čtyřmetrové oplocení. Kvůli obsluze byl vybudován i plot s posuvnou bránou a nový chodník. Do prostoru přibyla také nová zeleň, obyvatelé se mohou těšit na nové stromy, keře i květiny a na jaře se dočkají také nového trávníku.



 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMB

Štítky hřiště, brno, Veletržní, Výstavní, děti, míčová hra, vnitroblok, dům, Mendlovo náměstí, Staré Brno, Martin Landa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti z Mendlova náměstí si můžou zahrát basketball přímo před domem. Hřiště mezi Veletržní a Výstavní prošlo rekonstrukcí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.