Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

RetroUse bude v Brně fungovat dále. Lidé tam mohou koupit nebo darovat staré předměty

Radní v prosinci schválili prodloužení smlouvy se střediskem RetroUse, které se snaží předcházet vzniku odpadu. Projekt RetroUse funguje už čtvrtým rokem a lidé tam mohou darovat nebo koupit věci s nádechem retra a nostalgie.

V Brně jsou dvě sběrná střediska a jedno informační centrum

Pro Brno střediska zřizuje společnost AMERFO, která se dříve nazývala Americký fond a vybudovala v Brně dvě sběrná střediska RetroUse. Jedno sídlí na Francouzské ulici a druhé na Husově ulici v protiatomovém krytu. Více informací o projektu se Brňané mohou dozvědět v informačním centru na Orlí ulici, kde také mohou darovat drobné předměty, nebo si v dárkovém balení nějaký odnést. 

Společnost AMERFO zajišťuje provoz těchto středisek od roku 2016 a poskytuje Brňaňům informace o opětovném využívání různých předmětů (re-use). Mimo jiné také poskytuje informace o obecném re-use managementu města Brna a zaměstnává lidi s handicapem. 

Předmět s nádechem nostalgie, který už nepotřebujete? Šup s ním do RetroUse!

Smyslem RetroUse je navrátit život věcem vyrobeným před rokem 1989, které by normálně skončily v odpadkovém koši. Pokud tedy kdokoliv má doma retro věc s nádechem nostalgie, kterou nepotřebuje, ale je mu líto předmět vyhodit, tak právě v RetroUse najde své využití. Předměty se využívají do muzeí, divadel škol a podobně. 

Od tohoto roku Brno poprvé prodloužilo smlouvu se společnost AMERFO na neurčito a podpoří projekt částkou téměř půl milionu korun ročně. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Z. Kolařík

Štítky RetroUse, retro, věci, prodej, darování, Brno, nostalgie, projekt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

RetroUse bude v Brně fungovat dále. Lidé tam mohou koupit nebo darovat staré předměty  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.