Počasí dnes22 °C, zítra20 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

V Brně vypršela o víkendu licence posledním 14 hracím automatům

Na třech místech v Brně skončila v sobotu licence posledním 14 povoleným hracím automatům. Brno v posledních pěti letech s hazardem rázně zatočilo. Od roku 2015 zmizelo z města téměř 200 heren.

„Povolení k provozování hazardních her mají k dnešnímu dni v Brně čtyři provozovny, z toho jedno kasino v městské části Brno-střed má povolení na 18 živých her. V dalších třech provozovnách je povoleno 14 kusů technických her podle dříve platných předpisů, všechna povolení k provozování technických her jsou platná do 21. prosince 2019," uvedl mluvčí brněnského magistrátu Filip Poňuchálek.

Ministerstvo financí tato povolení v minulosti zrušilo, provozovatelé tří míst s hracími automaty v městských částech Královo Pole, Řečkovice a Židenice ale proti tomuto rozhodnutí podali rozklad, o kterých ministerstvo zatím nerozhodlo.

„Bez ohledu na tento proces uplyne platnost povolení ke dni 21. 12. 2019," uvedl Zdeněk Vojtěch z odboru vnějších vztahů a komunikace ministerstva financí.

Brno od ledna roku 2015 zakázalo automaty po celém městě. Od té doby zmizelo bezmála 200 heren a kolem 1400 automatů.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky hrací automaty, herny, Brno, hrací automat, Zdeněk Vojtěch, Brno-střed, Královo Pole, Řečkovice, Židenice, licence

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně vypršela o víkendu licence posledním 14 hracím automatům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.