Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Vánoce na radnici. Děti budou vyrábět ozdoby, dospělí mohou přispět do potravinové sbírky

I letos se na Nové radnici budou oslavovat Vánoce. "Radniční" Vánoce budou probíhat den před Štědrým večerem. Je připraven program pro děti a dospělí si mohou projít radnici nebo přispět na potravinovou sbírku.

"Radniční" Štědrý den den před Štědrým dnem

Alternativní vánoční den se bude i letos dát prožít na Nové radnici v Brně. Program odstartuje okolo desáté a pro děti jsou připravené tvořivé dílny, kde si mohou na šesti stanovištích děti vyrobit vlastní vánoční ozdoby, baňky či přání. Ve Sněmovním sále se bude hrát divadlo, zpívat koledy a ve 14:40 vystoupí Michal Nesvadba, který je známým aktérem Kouzelné školky. 

Kulisy, tramvaje, sport a zvířata

Rytířský sál nabídne spoustu stánků s programem. Budou zde celý den vystaveny kulisy z Divadla Radost. Stánek tu bude mít také Knihovna Jiřího Mahena v Brně nebo dětský hospic Dům pro Julii. Dopravní podnik ukáže makety historické tramvaje, STAREZ-SPORT nabízí možnost vyzkoušet s různé sporty a brněnská zoo dokonce přiveze některá zvířata.

Během akce se představí také hasičský sbor a městská policie již tradičně vyhlásí nejlepší účastníky výtvarné soutěže Empík naděluje. 

Ve své kanceláří návštěvníky přivítá brněnská primátorka

„Program Vánoc na brněnské radnici myslí i na dospělé. Osobně přivítám ve své kanceláři návštěvníky, kteří se připojí ke komentované prohlídce radnice. V čase adventním je ale důležité myslet především na ostatní, proto budu moc ráda, když se lidé připojí k potravinové sbírce. Na oplátku dostanou drobnou odměnu od města Brna,“ vyzívá návštěvníky brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Lidé mohou přinést konzervy, polévky, kaše či rýži. Pomohou také hygienické potřeby, kartáčky na zuby a další drogisitcké zboží. Darované věci se rozdělí lidem v tíživé životní situaci. Sbírka se uskuteční v Křížové chodbě, kde skauti budou rozdávat také betlémské světlo. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Z. Kolařík

Štítky Vánoce, radnice, vystoupení, program, Štědrý den, Brno, Michal Nesvadba, Jiří Mahen, Loutkové divadlo Radost, Kouzelná školka, Markéta Vaňková, Dopravní podnik města Brna, Zoologická zahrada Brno, Betlémské světlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoce na radnici. Děti budou vyrábět ozdoby, dospělí mohou přispět do potravinové sbírky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.