Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

FOTO: Konec hrůzné budově Tesca. Developer představil novou vizi nákupního centra na Dornychu

Developerská společnost Crestyl dnes představila budoucí podobu prostoru v brněnské ulici Dornych, kde je bývalý obchodní dům Prior, později Tesco.

Šest budov vytvoří náměstí

„Na místě dnešního obchodního centra vznikne nové náměstí lemované šesti samostatnými objekty. Celý prostor bude napojený na uliční síť a podchod pod nádražím, v budoucnu po přesunu hlavního nádraží také na systém městských parků na místě dnešního kolejiště," uvedla firma. Dokončení celého projektu předpokládá přibližně za pět let.

Hlavním architektem je mezinárodní plánovací a architektonické studio MTDI vedené Markem Tryzybowiczem. Na projektu se podílí také lokální partner, jímž je brněnské studio Arch.Design.

Parkování v podzemí, otevřený prostor

Území zahrnuje celou plochu budovy obchodního centra a přilehlé okolí směrem k železniční trati na severu a k budově železářství v Uhelné ulici na západě včetně parkoviště. I proto se v projektu počítá s parkováním v podzemí.

Budova dosud funguje jako Obchodní centrum Dornych. Veškeré plochy jsou podle společnosti Crestyl pronajaté. Tesco dvě třetiny plochy už opustilo.

Crestyl se aktivně věnuje rozvoji více než 15 lokalit po celé České republice s celkovou investiční hodnotou přesahující 1,2 miliardy eur (31 miliardy Kč).

Hodnocení článku je 62 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Crestyl

Štítky Nové místo Brno, Tesco, dornych, obchodní centrum, Crestyl, projekt, Arch.Design, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Konec hrůzné budově Tesca. Developer představil novou vizi nákupního centra na Dornychu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.