Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Vánoce můžete darovat skutečný dárek. Oslíka, kozu, vodu i očkování pro potřebné

Vánoce se kvapem blíží a vy stále nevíte, co dát blízkým na Vánoce? Organizace Člověk v tísni nabízí možnost, jak udělat radost blízkým i někomu, kdo potřebuje pomoc. Zakoupit se dá i těžítko, šála nebo peněženka a získané peníze se pošlou potřebným.

Obdarovat blízké a pomoci potřebným

Člověk v tísni na svém internetovém obchodě nabízí lidem možnost, jak zabít dvě mouchy jednou ranou. Obdarovat své blízké a také pomoct lidem, kteří potřebují podat pomocnou ruku. E-shop je rozdělen do pěti kategorií - Zdraví, Vzdělání, Obživa, Voda, ČR a Umění. 

Skutečný dárek nabízí například oslíka s povozem, deset tisíc litrů vody, invalidní vozíček, ale také věci jako bezpečný porod či čisté ruce. Nejvíce prodávanou položkou je Veselá koza s mottem "Volte kozu. Myslí to upřímně! A bude s ní líp." Darovat můžete také první krůčky do školy pro české děti.

Chcete něco pod stromečkem i pro blízké?

Pokud zakoupíte něco z výše zmíněného, tak budete majitelem certifikátu, který můžete darovat blízkým jako dárek. Pokud ale chcete něco "většího" pod stromečkem i pro blízké, tak je na e-shopu spousta uměleckých předmětů, jejichž zakoupením přispějete na chudé a máte něco pod stromečkem pro milovaného. Obchod nabízí šály, deníčky nebo třeba těžítko. 

Skutečný dárek v číslech

Člověk v tísni za léta rozdal už přes tři sta oslíku s povozem, přes patnáct tisíc kusů drůbeže a okolo sedmi tisíc koz a ovcí. Zasadili milion sazenic, postavili přes dvě stě včelích úlů a naočkovali okolo třiceti tisíc krav. 

Přes deset tisíc farmářů dostalo nářadí a nástroje a člověk v tísni podporuje dvacet školících středisek pro farmáře. Mimo jiné také vybudovali přes osm set bioplynáren, postavili devět tisíc vodních zdrojů a vybavili dvě stě škol. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skutečný dárek

Štítky osel, koza, skutečný dárek, charita, pomoc, Vánoce, Člověk v tísni, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Vánoce můžete darovat skutečný dárek. Oslíka, kozu, vodu i očkování pro potřebné  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.