Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vánoční trhy lákají do Brna tisíce lidí. Na bezpečnost dohlíží čtyři stovky strážníků, doprava je ještě omezenější

Na brněnské vánoční trhy dohlíží téměř čtyři stovky strážníky bedlivě dohlížejí. V provozní době jsou přítomni nepřetržitě a dohled posilují i v nočních hodinách. Doprava je redukována i pro auta s oprávněním.

Vánoce jsou pro strážníky organizačně náročné

Vánoce jsou svátky klidu a míru, ale i v tuto kouzelnou dobu je potřeba dohlížet a zajišťovat bezpečí. O to se denně starají téměř čtyři stovky brněnských strážníků z celého města. Dohled na vánočních trzích patří k jedním z organizačně nejnáročeních opatření z celého roku. Strážníci mají na starost náměstí Svobody, Zelný trh, Dominikánské náměstí a jejich okolí. Na Moravském náměstí dohlížejí hlídky Policie ČR. 

„Svojí přítomností na trzích chceme předcházet komplikacím a být návštěvníkům k ruce pro případ, že by přece jen museli nějaké potíže řešit. V dohledu na veřejný pořádek nám velmi pomáhá i monitoring všech čtyř náměstí kamerovým systémem,“ upozornil Luboš Oprchal, ředitel Městské policie Brno,“ říká ředitel Městské policie Brno Luboš Oprchal. 

Strážníci přidali v centru jednu autohlídku navíc

Strážnící dohlížejí na vánočních trzích celý prosinec, ale s dohledem začali už ke konci listopadu, kdy odstartovaly trhy na Zelném trhu a Moravském náměstí. „Nechceme nic ponechat náhodě ani v nočních hodinách. Pro historické jádro města jsme proto vyčlenili jednu autohlídku navíc. Doplňovat ji budou i strážníci ze specializovaných jednotek,“ doplňuje vedoucí revíru Střed Radek Hála.

Vjezd do centra je ještě více regulovaný

Vjezd do historického centra je omezen i pro řidiče vlastnící oprávnění. Zákaz vjezdu redukují přenosné dopravní značky a strážníci hlídající vjezd do centra. „Dodržování pravidel je nezbytné kvůli bezpečí chodců v historickém centru a jejich případné porušení hodlají hlídky přísně postihovat,“ upozorňuje vedoucí odboru pořádkových útvarů Pavel Čermák. 

Strážnící dohlížejí na bezpečnost také u brněnských nákupních center.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky vánoční trhy, strážníci, doprava, bezpečí, Brno, Vánoce, historické jádro města, Zelný trh (Brno), Policie České republiky, Pavel Čermák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční trhy lákají do Brna tisíce lidí. Na bezpečnost dohlíží čtyři stovky strážníků, doprava je ještě omezenější  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.