Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Tři tygři ussurijští z hodonínské zoo zamířili do Belgie

Tři tygři ussurijští z dříve narozených čtyřčat z hodonínské zoologické zahrady zamířili na doporučení koordinátora chovu do zoo v Belgii. V Hodoníně zůstala mladá tygřice a oba rodiče, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí zahrady Marie Blahová.

Tygří čtyřčata se v hodonínské zoo narodila na začátku června 2017. Tři z nich byli samci, tento týden odjeli do belgické zoologické zahrady Pairi Daiza. Cesta dlouhá 1200 kilometrů trvala 19 hodin. "Cesta proběhla bez větších komplikací, několikrát jsme zastavili, abychom zkontrolovali stav zvířat, a v úterý v poledne jsme dorazili na místo," popsal zootechnik ze Zoo Hodonín Jiří Ingr.

Tygři mají v Pairi Daiza podle mluvčí zcela nový výběh, který je několikanásobně větší, než na jaký jsou samci zvyklí z hodonínské zoo. Mají v něm i příkop s vodou. Svůj výběh budou tygři z Hodonína sdílet se dvěma dalšími dospělými samci stejného druhu i stáří, kteří míří do Belgie z portugalské zoo.

V hodonínské zoologické zahradě zůstávají spolu s mladou tygřicí také rodiče čtyřčat. Je to dvanáctiletá samice, která přišla do Hodonína na sklonku roku 2012 z německé Hoyerswerdy, a její partner, devítiletý samec, který dorazil na jaře 2013 ze zooparku ve francouzském Amnéville.

Tygr ussurijský je největší kočkovitou šelmou a patří ke kriticky ohroženým živočišným druhům.

Autoři | Foto https://www.zoo-hodonin.cz/

Štítky ČR, Belgie, příroda, zoo, tygři, Hodonín, FOTO, Tři tygři, zoologická zahrada, Zoologická zahrada Hodonín, zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři tygři ussurijští z hodonínské zoo zamířili do Belgie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.