Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Ručně vyráběné pralinky a čokoládový svařáček. Trhy na Moraváku nabízí sladkou odměnu s příchutí jižní Moravy

PR článek

Brněnské vánoční trhy jsou letos opět cílem tisíců Brňanů i návštěvníků ze všech koutů republiky. Vůbec poprvé se však návštěvníci mohou těšit na novinku, kterou dává kouzlu vánočních trhů sladkou tečku. Na trzích na Moraváku najdete stánek Janáčkových pralinek. Čeká tam na vás unikátní čokoládový svařák, čokoládové pivo a ručně vyráběné pralinky s nádechem jižní Moravy.

Pocta slavnému rodákovi

Proč zrovna Janáčkovy pralinky? Důvod je prostý - láska k hudbě a úcta ke slavnému brněnskému rodákovi. Za Janáčkovými pralinkami totiž původně stála parta muzikantů z brněnské konzervatoře. „Jedna z našich kolegyň před lety nosila na koncerty domácí pralinky, dortíky a různé cukrovinky. Byly skvostné, často lepší než sladkosti z cukráren. Rozhodli jsme se proto s kamarádem Ondrou Vinklerem a naší šikovnou kolegyní založit Janáčkovy pralinky a dodávat je hlavně pro kamarády, na naše hudební akce, svatby a podobné události,” vypráví majitel Janáčkových pralinek Michal Grossmann. 

Sám je aktivním hudebníkem - hraje na housle v cimbálových muzikách, především v oblíbeném Pajtáši, za sebou má i Popfolklor Tour se známým písničkářem Voxelem. Svou lásku k hudbě pak promítá i do své práce. „Myšlenkou Janáčkových pralinek bylo spojení čokolády, hudby, alkoholu a zábavy,” dodává s úsměvem Grossmann.

Made in Brno

S rostoucí popularitou Janáčkových pralinek stoupala i vytíženost hlavní cukrářky, profesionální muzikantky, která měla výrobu pralinek jen jako koníček. „Kolegyně už na to bohužel neměla čas. Hledali jsme proto dodavatele a po letech zkoušení jsme našli naši skvělou paní cukrářku z Brna,” svěřuje se Grossmann.

Janáčkovy pralinky tak vznikají v malé cukrářské dílničce v Brně. „Všechny jsou s láskou ručně vyráběné. Jejich základem je kvalitní sedmdesáti procentní belgická čokoláda,” doplňuje Grossmann.

Od pistácie po pálavu

Paleta sladkých chutí, které si mohou lidé na vánočních trzích na Moravském náměstí dopřát, je přitom opravdu rozmanitá. Vedle tradičních pralinek a lanýžů s karamelovou či pistáciovou náplní si milovníci sladkého užijí také osvěžující ovocné náplně - pomerančovou nebo citrusovou s brusinkou. Pochutnat si můžou ale i na opravdových specialitách - na pralinkách s chilli náplní, na koňakových lanýžích či jedinečných lanýžích s jihomoravskou tématikou. 

„Milovníky vína určitě potěší pralinky s bílou čokoládou a vínem. Vyrábíme je například z růžového a slámového vína nebo z oblíbené Pálavy,” vypočítává Grossmann.

Čokoládky na míru

Pro výjimečné události i jako krásný způsob, jak někomu poděkovat, nabízí Janáčkovy pralinky také čokoládky na míru. „Čokoládky mohou nést jakékoliv logo, obrázek či text. Svatebčané si tak zvěční svůj významný den na sladké dobrotě, firmy zas poděkují svým klientům za spolupráci. Na čokoládku přitom dokážeme zobrazit jakýkoliv motiv - obrázek, logo nebo text. Fantazii se meze nekladou," upřesňuje Grossmann.

Janáčkova Čokoliška

Opravdovou specialitou, která při návštěvě vánočních trhů obzvláště potěší a zahřeje, je Čokoliška. Jde o svařené moravské víno se směsí pravých kakaových bobů, pomerančové kůry a skořice. „Na vánočních trzích v Brně si člověk může dát svařáček na několik způsobů. Ten opravdu zvláštní - čokoládový - však jen u nás,” zve na Moravák do stanu s pochoutkami Grossmann.

Čokoládový Leoš

U stánku Janáčkových pralinek pak přijdou na své i pivaři. „Protože přes léto se čokoláda uchovávat moc dobře nedá, přišli jsme s čokoládovým pivem,” vysvětluje Grossmann. Polotmavou svrchně kvašenou IPA čtrnáctku vaří pro Janáčkovy pralinky minipivovar Valášek a u ze sudu ho čepují i u stánku na Moraváku. „Máme od pivařů skvělé recenze. Velmi oblíbené je díky kombinaci hořké a nasládlé chuti i u žen,” dodává Grossmann.

Sladké překvapení pod stromeček

Janáčkovy pralinky nabízí u svého stánku i elegantní řešení pro všechny, kteří ještě neví, co darovat svým blízkým pod stromeček. Obdarovat někoho vynikající čokoládou totiž není nikdy špatný nápad.

„Pralinky balíme do stylových krabiček. Na Vánoce pak máme i speciální dárkový balíček se sadou pralinek a lanýžů podle vlastního výběru a k tomu Čokoládového Leoše a dvě degustační ručně malované sklenice,” uzavírá Grossmann.

Janáčkovy pralinky mají na Moravském náměstí své místo ve stanu Specialit a pochoutek na adventních trzích. „Rádi dáme komukoliv ochutnat pralinku z naší nabídky nebo Čokolišku na zahřátí,” zve na sladké potěšení Grossmann.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Mediabest

Štítky janáčkovy pralinky, čokoláda, Brno, vánoční trhy, Moravské náměstí, pralinky, lanýže, čokoládový leoš, čokoliška, Jihomoravský kraj, hudba, láska, víno, stan, Instagram, pivo, Pálava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ručně vyráběné pralinky a čokoládový svařáček. Trhy na Moraváku nabízí sladkou odměnu s příchutí jižní Moravy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.