Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O víkendu už se na jižní Moravě lyžovalo. Některé areály začaly zasněžovat

Lyžařská sezóna už se pomalu blíží. V Němčičkách na Břeclavsku se v neděli dokonce i lyžovalo. Některé lyžařské areály o víkendu začaly zasněžovat a připravovat se na nadcházející lyžařskou sezónu.

Na Břeclavsku už se v neděli lyžovalo

Některé lyžařské areály v Jihomoravském kraji už začaly zasněžovat, jiné se k tomu chystají. V Němčičkách na Břeclavsku o víkendu lyžovali na umělém povrchu. Zasněžený je asi do třetiny, řekl za tamní areál Jaroslav Stávek.

O víkendu se začalo zasněžovat v Olešnici na Blanensku. „Spustili jsme to ze soboty na neděli, přes den šly ale teploty zase nahoru, čekáme, až bude ještě více mrazivo,“ řekl za areál František Jílek. Areál nabízí sjezdovku o délce 500 metrů se stometrovým převýšením. K dispozici jsou dva vleky, dětský koutek a vlek, součástí je také snowboardový park. Kdy budou vleky v provozu, to záleží na počasí.

V Němčičkách na Břeclavsku se lyžovalo v neděli, ve všední dny ale ještě zůstává zavřeno. „Zasněžovali jsme ze soboty na neděli, máme zasněženou asi jednu třetinu svahu. V neděli jsme měli poprvé otevřeno, lyžovalo se zdarma. Přišly asi čtyři desítky lidí,“ řekl Stávek. Areál s lyžařským vlekem je nejníže položeným ve střední Evropě. Jeho dolní část je v nadmořské výšce 180 metrů nad mořem a nejvyšší bod sjezdovky leží ve výšce 240 metrů nad mořem. O víkendu v dopoledních hodinách areál přivítá první lyžařské kurzy, zájemci z řad veřejnosti si budou moci zalyžovat mezi 13:00 a 15:00.

V Hodoníně u Kunštátu se připravuje nová sjezdovka

Velké změny se chystají v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku, kde areál letos odkoupil nový majitel. „Připravuje se nová sjezdovka, posílili jsme zasněžování, dodělává se nový vlek, sjezdovky se rozšiřují. Zvyšujeme celkovou kapacitu areálu, ale také komfort a bezpečnost návštěvníků,“ uvedl nový provozovatel areálu Vlastimil Jílek. Ze sjezdovky například zmizely dva sloupy vysokého napětí, vedení je v zemi, sjezdovka zarovnaná. Investice do přestavby areálu si podle Jílka zatím vyžádala několik milionů korun. Zasněžovat by se mělo začít ještě v tomto týdnu.

Vlekařům na jižní Moravě obecně nepřeje počasí, zimy jsou v regionu většinou mírné a téměř bez sněhu. Svahy na jižní Moravě jsou spíše krátké, lidé tak za lyžováním vyrážejí například do Beskyd, Jeseníků či Alp.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky lyžování, zasněžování, lyžařská sezóna, okres Břeclav, Jihomoravský kraj, sjezdovka, Němčičky, František Jílek, okres Blansko, Olešnice, Hodonín, Kunštát, Alpy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu už se na jižní Moravě lyžovalo. Některé areály začaly zasněžovat  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.