Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brňané hlasovali pro projekty. Peníze půjdou na sportovní halu, onkologicky nemocné děti nebo výsadbu stromů

Brňané hlasovali pro projekty na kterých by se v budoucnu mělo pracovat. Nejvíce hlasů získal projekt na zpříjemnění života onkologicky léčených dětí. Dalšími vítěznými projekty byla výsadba stromů nebo nová sportovní hala.

Sportovní hala, eskalátor, cyklostezky a galerie

Brno se do tří let dočká například nové sportovní haly v Řečkovicích nebo eskalátoru v podchodu u nádraží. Vznikne také projektová dokumentace na dvě cyklostezky nebo městská galerie na štítech bytových domů. Projekty vybrala veřejnost prostřednictvím takzvaného participativního rozpočtu. Výsledky dnes novinářům poskytla Radka Loukotová z magistrátu.

Peníze se rozdělí mezí čtrnáct projektů

„Třicet pět milionů korun si mezi sebe letos rozdělí 14 projektů,“ uvedla Loukotová. Absolutním vítězem se stal projekt na zkvalitnění a zpříjemnění života onkologicky léčených dětí v Brně s rozpočtem necelé dva miliony korun.

Na druhém místě skončil projekt Stromy pro Brno, který počítá s výsadbou 500 stromů. Třetí je krytá hala pro sportovce ze severu města, následuje nový park pro Sadovou.

S projektem městské galerie přišel spisovatel Martin Reiner. Jeho cílem je dát novou vizuální tvář takzvanému brněnském Bronxu. Štítové plochy bytových domů ozdobí velkoformátové obrazy významných českých a světových umělců.

Příznivci cyklodopravy hlasovali například pro novou stezku do Líšně a pohodlný příjezd k přehradě. Pro oba záměry vznikne díky participativnímu rozpočtu projektová dokumentace. Brňané podpořili také třeba kluziště v Medlánkách, nouzové přístřešky pro lidi bez domova nebo pítka v ulicích.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Martina Homoláková

Štítky projekt, Brno, sportovní hala, strom, Martin Reiner, Řečkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané hlasovali pro projekty. Peníze půjdou na sportovní halu, onkologicky nemocné děti nebo výsadbu stromů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.