Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Během Mezinárodního dne nevidomých si zájemci mohou vyzkoušet simulační brýle i bílou hůl

Jak se žije nevidomým si budou moci ve středu 13. listopadu vyzkoušet zájemci na akci, která doprovází Mezinárodní den nevidomých. Kromě kompenzačních a stimulačních pomůcek bude na místě i překážková dráha pro vodicí psy.

Návštěvníci akce si vyzkouší pomůcky pro nevidomé

Mezinárodní den nevidomých doprovodí ve středu 13. listopadu osvětová akce v obchodním centru AVION Shopping park. Její návštěvníci si budou moct od čtrnácti do osmnácti hodin vyzkoušet kompenzační pomůcky a simulační brýle, nebo sledovat vodicí psy na překážkové dráze.

Pro zájemce připraví organizátoři speciální trasu

Na pódiu se během čtyř hodin objeví také dvanáct hostů se zrakovým postižením. „U okolních stánků různých brněnských organizací pomáhajících nevidomým si zájemci mohou například zkusit projít připravenou trasu s černými klapkami a bílou holí,“ popsala mluvčí Magistrátu města Brna Radka Loukotová.

Za cíl si organizátoři kladou odbourání mýtů o nevidomých

Cílem akce je podle prvního náměstka primátorky Petra Hladíka především odbourání mýtů o limitech nevidomých. „Lidé bez zraku dělají a dokážou spoustu věcí, jen si je musejí přizpůsobit svým individuálním potřebám, aby je zvládli vykonat,“ vysvětlil Hladík. Zároveň chce lidi se zrakovým postižením motivovat, aby se věnovali jakékoliv aktivitě.

Na programu akce se podílí dvě desítky brněnských organizací

Patronem a zároveň moderátorem akce je Aleš Zbořil. „Na programu akce se podílí na dvacet brněnských organizací a institucí,“ upřesnila koordinátorka Dne nevidomých Alena Slámová.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky nevidomí, Mezinárodní den nevidomých, osvětová akce, akce, událost, simulační brýle, hůl, brýle, Petr Hladík, Avion Shopping Park, Aleš Zbořil, Brno, vodicí pes

Během Mezinárodního dne nevidomých si zájemci mohou vyzkoušet simulační brýle i bílou hůl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.