Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zápas jednou za sto let. Dnes večer hraje Masarykova proti Mendelově univerzitě

Obě brněnské univerzity slaví letos sto let. Na oslavu výročí se dnes o sedmé večer utká Masarykova univerzita (MU) s Mendelovou univerzitou (MENDELU). Modrozelené utkání je největší studentskou oslavou stoletého výročí.

Odvety už se pravděpodobně nedožijeme

Zápas o Pohár stoletých univerzit vypukne dnes v sedm večer v extraligové DRFG Areně. Oba týmy se každoročně setkávají na Akademickém mistrovství v ledním hokeji (AM ČR), ale dnešní zápas je neopakovatelný zážitek, protože se hraje o pohár, který není tak snadné získat zpět. „Bude to určitě hokej na úrovni, vždyť odveta připadá v úvahu nejdřív za sto let,“ vysvětluje proděkan Fakulty sportovních studií MU Jiří Nykodým.

Stoletý pohár je motivací pro oba týmy

Oba týmy postavily zhruba dvaadvacetičlenné týmy a nastoupí v památečních, speciálně vyrobených, dresech. Ačkoliv se jedná o oslavu stoletého výročí, tak oba týmy rozhodně neberou zápas na lehkou váhu. „Letos jsme s Mendelovou univerzitou poprvé na AM ČR prohráli. Rozhodně nechceme, aby se někdo zranil, ale hrdost a zdravá rivalita nám nedovolí brát zápas jako exhibici. Takže nám určitě jde o výhru a nic jiného dnes ani nebereme,“ říká dlouholetý hráč hokejového týmu MU Peter Bustin.

Podobně bere zápas i tým MENDELU. „Zápas je samozřejmě show pro diváky, ale ten počet diváků namotivuje hráče k výkonům. Pro mnoho hráčů od nás to bude první takový zápas. Samozřejmě nechceme, aby se někdo zranil, ale budeme se snažit vyhrát,“ říká hrající manažer týmu MENDELU Michal Brzobohatý.


Jeden z hráču týmu Mendelovy univerzity Michal Brzobohatý. Zdroj: MENDELU

Brnem bude procházet modrozelený průvod

Zápas je zároveň i oslavou, a proto se chystá pro fanoušky řada soutěží. Největší výhrou je víkendový pronájem devítimístného auta pro skupinu kamarádů. Celá akce začíná průvodem z náměstí Svobody k DRFG Aréně. Pro první příchozí se na náměstí budou rozdávat dárky v barvách obou univerzit. 

Celá akce bude zakončená after-party na Flédě s trefným sloganem „Souboj univerzit na ledě nekončí.“ Podle slov organizátorů poražená univerzita bude mít šanci vyhrát aspoň na baru, když už ne na ledě. Kdo a kde vyhraje se fanoušci diváci dozví dnes večer.

Autoři | Foto HC Masaryk University

Štítky hokej, sto let, MU, MENDELU, Souboj univerzit, Mendelova univerzita v Brně, univerzita, slavnost, Masarykova univerzita, Česko, DRFG Arena, Jiří Nykodým, HC Kometa Brno

Zápas jednou za sto let. Dnes večer hraje Masarykova proti Mendelově univerzitě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.