Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ředitelka záchranky získala ocenění za skvělou spolupráci s policií

Na konci října převzali policisté ocenění za přínos pro bezpečnost a také medaile za věrnost. Mezi oceněnými však nebyli jen policisté, ale také další občanští pracovníci jako například ředitelka jihomoravských záchranářů Hana Albrechtová.

V slavnostních prostorách Nové radnice byli oceněni nejen policisté, ale také příslučníci dalších složek integrovaného záchranného systému. Ocenění za spolupráci získala také ředitelka jihomoravských záchranářů Hana Albrechtová.

Každodenní spoluráce

Záchranka spolupracuje s policií téměř každý den. Ať už se jedná o jednotlivé zásahy, společná cvičení nebo školení, která záchranáři pro policisty připravují. „Samozřejmě mě to velmi potěšilo, ale je potřeba říct, že toto ocenění patří také všem mým kolegům, se kterými denně spolupracuji. Patří celé naší organizaci, každý tu odvádí svoji práci, jak nejlépe umí, a já jsem za to ráda,“ uvedla Hana Albrechtová.

Školení, cvičení, ale i krizové výjezdy

Spolupráce policistů a zachranářů je velmi důležitá. V případech, kdy jsou totiž policisté na místě první, musí zvládnout ošetření například u dopravní nehody sami.V poslední době se proto ve spolupráci s policií konalo školení first responderů, po kterém mohou policisté s větším přehledem řešit všechny závažné, především život ohrožující stavy, které mnohdy musí zvládat ještě před příjezdem záchranářů. 

To ocenění nesouvisí jen s vlastní aktivitou při mimořádných událostech, ale také se školeními, které ve spolupráci s ředitelkou záchranářů organizujeme,“ vyjádřil se ředitel Krajského ředitelství PČR Brno Leoš Tržil, který ocenění za spolupráci udělil také řediteli hasičů. Dodal také, že spolupráce mezi všemi složkami je podle něj výborná a doufá, že do budoucna toto ocenění bude motivací k jejímu dalšímu prohloubení.

Autoři | Foto PČR

Štítky ocenění, policie, Brno

Ředitelka záchranky získala ocenění za skvělou spolupráci s policií  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.