Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brno startuje projekty na snížení kriminality ve městě

Jihomoravský kraj přispěl dvě stě tisíc korun na projekt Sdružení obrany spotřebitelů, který formou přednášek ukazuje lidem, jak se vyhnout tomu, aby se stali obětmi podvodníků. Dalším podpořeným projektem je Ratolesti Brno vedoucí mladé lidi k smysluplnější životu.

Riziková skupina jsou senioři, žáci a studenti

Sdružení obrany spotřebitelů podpoří kraj dvě stě tisíci korunami. Peníze se použijí na informování lidí, jak zabránit, aby se stali obětmi kriminálních případů. Konkrétně podvodu, lichvy, vydírání a jiných. 

Je v dlouhodobém zájmu nás všech vyvinout snahu a postupně snižovat kriminalitu v Brně. Zejména musíme chránit ty obyvatele města, kteří se hůře dostávají k informacím a jsou náchylní podlehnout jednání podvodníků,“ říká brněnská primátorka Markéta Vaňková. 

Projekt klade důraz na rizikové skupiny, které se především skládají ze seniorů, žáků, studentů a lidí ohrožených sociálním vyloučením. Pracovníci informují veřejnost formou přednášek, besed, vydávání příruček, ale také osobním poradenstvím. Na spolupráci se bude podílet i Městská policie Brno v rámci jejího projektu Senior Akademie.

Projekt napomáhá mladým lidem k smysluplnějšímu životu

Dalších sto padesát tisíc korun dostane organizace Ratolesti Brno na projekt Aristoteles, který v roce 2019 vyhrál první místo v soutěži o Nejlepší projekt prevence kriminality. Projekt pracuje s rizikovou mládeží a motivuje je k zodpovědnějšímu a smysluplnějšímu způsobu života. „Je nezbytné s dětmi a mladistvými hovořit, vzdělávat je a vést k zodpovědnému životu už kvůli jejich vlastní budoucnosti,“ doplňuje náměstek primátorky Robert Kerndl.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky kriminalita, mládež, projekt, prevence, Brno, Jihomoravský kraj, Markéta Vaňková, Robert Kerndl

Brno startuje projekty na snížení kriminality ve městě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.