Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Začíná veletrh Rehaprotex. Přímo k areálu výstaviště přijel i speciální vlak

, aktualizováno 29. října 2019, 0:00

Na brněnském výstavišti dnes začíná veletrh Rehaprotex. Nabídne přehlídku nejnovějších rehabilitačních, kompenzačních, protetických a ortopedických pomůcek nebo také potřeby pro aktivní život starých lidí. Z Prahy až na výstaviště přijede také speciální vlak Rehaexpres.

Až do pátku bude v prostorách brněnského výstaviště k vidění veletrh Rehaprotex. Představí například klasické i elektrické vozíky, chodítka nebo různé polohovací či zvedací systémy, které by měly usnadnit život seniorům a lidem se zdravotním postižením.

Aktivní život za všech okolností

Veletrh nepředstaví jen pomůcky, ale bude se zaměřovat i na způsoby, jak žít aktivní život i ve stáří. Návštěvníci si budou mimo jiné moct vyzkoušet také sporty, které provozují lidé s různým zdravotním omezením a postižením. Představí se také chráněné dílny a nadace, které umožňují zaměstnávání právě lidí s různým zdravotním i mentálním postižením.

Konference a přednášky

Součástí doprovodného programu veletrhu jsou i různé přednášky a konference. Bude se mluvit o cestování osob se zdravotním postižením, zdravém životním stylu nebo o tom, jak se chránit před "šmejdy". Chystá se také seminář na téma rodinného života, intimity a sexuality zdravotně postižených.

Energetický regulační úřad (ERÚ) si pro návštěvníky připravil přednášku s názvem Desatero obrany před šmejdy v energetice, jehož náplní budou užitečné tipy jak se chránit před podvodníky. Hlavní slovo bude mít ředitelka Odboru právní ochrany spotřebitele ERÚ Mgr. Lenka Ferčáková. Lidé se tak mohou dozvědět jaké jsou nejčastější triky nepoctivých prodejců elektřiny a plynu nebo na co si dát pozor při výběru nového dodavatele elektřiny nebo plynu.

Speciální vlak přijede až před výstaviště

Na cestu vyrazí speciální vlak Rehaexpres, který dorazí až před pavilon A brněnského výstaviště. Vlak společně vypravili Národní rada osob se zdravotním postižením ČR a Ministerstvo dopravy ve spolupráci s Českými drahami. Na příjezd vlaku naváže konference s názvem Jak se změní podmínky cestování lidí se zdravotním postižením po liberalizaci železniční dopravy a další změny pro OZP. 

Vlak vyrazí z Prahy, pojede přes Kolín, Pardubice a Českou Třebovou a zastaví až před branami pavilonu A. Zvláštní zpáteční jízdné v jednotné sazbě činilo pro všechny 75 Kč a v ceně je kromě přepravy také vstup na veletrh Rehaprotex zdarma.

U kulatého stolu konference se sejdou například předseda vlády Andrej Babiš, generální ředitel Českých drah Václav Nebeský a mnoho dslších významných hostů.

Autoři | Foto Richard Oliva

Štítky veletrh, kongresové centrum, Brněnské výstaviště, Praha, zdravotní postižení, Energetický regulační úřad, České dráhy, Andrej Babiš, Václav Nebeský, Národní rada

Začíná veletrh Rehaprotex. Přímo k areálu výstaviště přijel i speciální vlak  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.