Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Minibusem až před hrob. Ústřední hřbitov v Brně zavádí od zítřka dopravu po areálu

Poprvé byl minibus zaveden o letošních Velikonocích, kdy vozil návštěvníky po celém areálu hřbitova. Nápad se osvědčil, a tak minibus bude jezdit i o Dušičkách. V provozu bude až do neděle každý den od deváté ranní do šesté večerní.

Bezplatná doprava po Ústředním hřbitově

O Dušičkách brněnské hřbitovy navštíví stovky lidí a na tom největším by mohli mít někteří problém s dopravou. Město se proto opět rozhodlo zavést bezplatnou dopravu pro návštěvníky. Minibus má šestnáct míst k sezení a dvaadvacet míst ke stání.

O Dušičkách bude minibus jezdit opět po stejné trase, protože se osvědčila. Stejné budou i dvacetiminutové intervaly jízd a nástup a výstup u brány na Vídeňské. Posunul se jen začátek provozu z 8. hodiny ranní na 9. hodinu, protože tak brzy nebyl o dopravu zájem,“ říká první náměstek primátorky Petr Hladík.

Minibus zastavuje na znamení

Dopravu po druhém největším pohřebišti o rozloze třiačtyřiceti hektarů ocení především senioři a lidé se ztíženou možností pohybu. Minibus může využít kdokoliv. Zastávky nejsou nijak vyznačené a minibus bude zastavovat kdykoliv na znamení cestujících. „Při vjezdu autem bude v některých místech zákaz zastavení s ohledem na průjezd autobusu,“ upozorňuje ředitelka Správy hřbitovů města Brna Alena Říhová. 

Doprava bude v provozu od zítřka až do neděle 3. listopadu. Tuto službu město podpořilo částkou dvaapadesát tisíc korun.

Mapa trasy minibusu. Zdroj: MMB

Autoři | Foto TIC Brno, MMB

Štítky minibus, hřbitov, Dušičky, doprava, Brno, Velikonoce, Petr Hladík, Ústřední hřbitov

Minibusem až před hrob. Ústřední hřbitov v Brně zavádí od zítřka dopravu po areálu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.