Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dopravní hřiště v Lužánkách dostane nové osvětlení

Lužánecký park dostane nové osvětlení, a to u dětského dopravního hřiště u Pionýrské. Dnes se na nových pouličních lampách shodla rada města. Výběrové řízení na zhotovitele už probíhá, výběrová komise se sejde příští týden. Stavba by měla začít ještě tento měsíc.

Lužánky se zas o něco prosvětlí. Dopravní hřiště u Pionýrské by mělo být v brzké době osvětleno novými lampami. Výběrové řízení na zhotovitele v současné době už probíhá, nabídky si výběrová komise projde příští týden. 

„Jakmile vybereme zhotovitele, může stavba začít, nejlépe ještě nyní v říjnu. Celkem se v úseku od křižovatky Drobného–Pionýrská, po obvodu dětského hřiště po veřejný gril, rozmístí 14 sloupů veřejného osvětlení s LED žárovkami. V rozpočtu na to máme vyhrazený 1 milion korun, přesnou částku však budeme znát po ukončení výběrového řízení,“ popsal 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Design lamp město vybere s památkáři

Stavbaři položí nových 455 m rozvodů a 65 m přeložky. Sloupy budou ocelové, oboustranně zinkované a jejich barevný odstín bude konzultován s pracovníky Národního památkového ústavu. Park je totiž prohlášen za národní kulturní památku. Okolní stavby by zřizováním lamp být nijak omezeny neměly. 

Stavba nevyžaduje žádné související investice. Akce zajišťuje Veřejná zeleň města Brna, která park spravuje, a to včetně provedení zadávacích řízení, výběru zhotovitele a uzavření smlouvy.

Autoři | Foto ProMaminky.cz

Štítky Lužánky, osvětlení, park, dopravní hřiště, lampa, výběrové řízení, Petr Hladík, Národní památkový ústav, Brno

Dopravní hřiště v Lužánkách dostane nové osvětlení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.