Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Moraváku se lidé mohou opět po roce svézt na vyhlídkovém kole. Jízda vyjde na stovku

Neobvyklá brněnská atrakce je letos na Moravském náměstí dříve. Ode dneška se lidé mohou svézt na vyhlídkovém kole a prohlédnout si Brno z ptačí perspektivy.

Zbrusu nové kolo

Kolo bude stát na Moravském náměstí ode dneška až do třiadvacátého prosince. V minulých letech bylo vyhlídkové kolo spojeno s adventem a předvánočními přípravami, ale letos se zástupci městské části rozhodli kolo zpřístupnit dříve. Letos navíc staré kolo vyměnili za zbrusu nové. 

„Je to stejný typ jako v loňském roce, ale toto kolo bylo vyrobeno nově. Na tom loňském se od ledna projíždějí turisté na Francouzské riviéře,“ říká mluvčí brněnské radnice Kateřina Dobešová.

Vstupné je stejné jako loni

Až do Vánoc bude kolo denně v provozu od desáté ranní do osmi večera. Pokud bude o projížďky velký zájem, jízda se prodlouží až do deseti večera. „Vše je ale závislé na počasí, pokud bude mimořádně ošklivo, může se stát, že v určitou dobu kolo nepojede,“ doplňuje Dobešová.

V období od desátého do dvacátého listopadu kolo v provozu nebude, na náměstí se začnou připravovat vánoční trhy. Vstupné zůstává na sto korunách jako minulý rok. Děti do sta centimetrů mají jízdu zdarma a děti do patnácti let musí být v doprovodu dospělého.

V minulém roce se svezlo několik tisíc lidí

Atrakci si oblíbily tisíce lidí. Městem začaly kolovat zprávy, že by se Brňanům líbil celoroční provoz. „Myslím, že by tam kolo mělo stát celý rok. Takhle na podzim a v zimě si to člověk neužije, protože je zima. Kdyby tam bylo celý rok, tak si to kdokoliv může užít v jakoukoliv roční dobu,“ říká brněnská studentka Eliška Vašková.

Kdy bude kolo stát v příštím roce se zatím neví. Největší výhodou vyhlídkového kola je prohlídka města z nevšední perspektivy a pohled na brněnské památky. „Letos jsme začali dříve, protože se nám podařilo provoz vyhlídkového kola navázat na výstavu k výročí 100 let Velkého Brna,“ dodává Dobešová.

Autoři | Foto Eliška Vašková

Štítky vyhlídkové kolo, Brno, Moravské náměstí, advent, Francouzská riviéra, Vánoce

Na Moraváku se lidé mohou opět po roce svézt na vyhlídkovém kole. Jízda vyjde na stovku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.