Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jihomoravská zásahová jednotka je nejlepší v republice. V Policejním mistrovství ČR se utkali i se Slovenskými a Německými kolegy

Jihomoravská zásahová jednotka i v letošním roce obhájila vítězství na Policejním mistrovství České republiky zásahových jednotek v klání s dalšími dvanácti elitními útvary, mezi kterými byli i kolegové z Německa a Slovenska.

Prestižní soutěže v Ústeckém kraji se přijely zúčastnit i jednotky ze Slovenska a Německa, Jižní Morava však vybojovala své prvenství. Týmy soutěžily ve střeleckých, taktických a fyzických dovednostech, prokazovali schopnost orientace v terénu a práce ve výškách. 

Mezi nejzajímavější velmi náročnou disciplínu můžeme rozhodně považovat zvládnutí nasimulované situace, ve které měli policisté za úkol eliminovat teroristy. Ti se měli pokusit odpálit hráz přehrady Fláje. 

Disciplína probíhala ve vnitřích prostorách hráze, jednotky tedy musely pracovat v neobvyklých a stísněných prostorách bez osvětlení. Jako zlatý hřeb museli policisté po zneškodnění útočníků dokázat deaktivovat atrapu výbušniny. 

"Zásahová jednotka Jihomoravského kraje si za svůj výkon odváží putovní pohár policejního prezidenta."  oznámil mluvčí policie David Chaloupka.

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, zásahová jednotka, Jihomoravský kraj, Česko, Německo, Slovensko, Ústecký kraj, Fláje

Jihomoravská zásahová jednotka je nejlepší v republice. V Policejním mistrovství ČR se utkali i se Slovenskými a Německými kolegy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.